AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

SEÇKİNHABERTV- Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimliğinin tıbbın önemli bir disiplini olduğunu, bu gerçeği göz ardı eden bir Sağlık Bakanlığı’nın, 85 milyon vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti sunması mümkün olmadığını vurguladı. Erdoğan, “aile hekimliği sisteminin karşı karşıya olduğu sorunlar çözülmeden, etkin ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti beklemek gerçekçi değildir” dedi.

 

AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, aile hekimi sayısındaki yetersizlik giderilmeden, Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) fiziki koşulları düzeltilmeden, ebe ve hemşire eksiklikleri tamamlanmadan, tedavi edici sağlık politikaları yerine koruyucu hekimlik öncelenmeden, aile hekimliği uygulamalarının düzenlenmesi için AHEF muhatap alınmadan sağlık sisteminde yaşanan sorunlar çözülemeyecektir.

Aile hekimlerinin iş yükünü artıracak ve gelir kaybına neden olacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz diyen AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, “Bizler yalnızca 30 bin aile hekimi değiliz, 85 milyon vatandaşı temsil ediyoruz. Sorunlarımız görmezden gelinerek yapılan her düzenleme, doğrudan toplumun sağlığına zarar verecektir. Cumartesi nöbetlerini tutmayacağız, “Giderlerse gitsinler" ifadesinin ardından 14 gün iş bıraktık ve halkın desteğini aldık, iki Sağlık Bakanı değişti ama biz aile hekimleri görevimizin başındayız. Bizi görmezden gelemezsiniz” dedi.

Aile hekimliği uygulamalarına dair yapılacak her türlü düzenlemede AHEF’in muhatap alınmasının şart olduğunu söyleyen Dr. Gökhan Erdoğan, aksi takdirde, sahadan aldıkları destekle gerekli reaksiyonları göstereceklerini söyledi. “Emekten gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmedik, yine çekinmeyeceğiz. Bugüne kadar kimsenin tehdidine boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Sağlık sistemimizi ve aile hekimliğini popülist yaklaşımlara kurban etmeyeceğiz.”