Ali Karakurt: "Bebeklerin Ölümü Kapatılacak Bir Olay Değil, Tüm Toplumun Vicdanını Yaralıyor!"



SEÇKİNHABERTV- Ana Yol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, Türkiye’yi derinden sarsan "Yeni Doğan Bebekler Çetesi" olayına ilişkin duygusal ve sert bir açıklamada bulundu. Karakurt, olayın sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla kapatılamayacağını, ülkenin vicdanını yaralayan bir felaket olduğunu belirtti.

"İNSANLIĞI YARALAYAN, TAMİRİ OLMAYAN BİR YARA"

Karakurt, yaşanan trajedinin toplumda derin ve kalıcı yaralar bırakacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa sorumluluğunu üstlenenler için duyurulması gereken bir durum var: Bu ülkede bebekler ölüyor. Böyle bir vahşetin dünyanın hiçbir yerinde ve en vahşi kabilelerde bile yaşanmaması gerektiğine inanıyorum. Bu, üstü kapatılacak bir mesele değil. Üç beş kişinin tutuklanması ile sonuçlanıp unutulabilecek bir konu asla olamaz.”

"TÜM TOPLUMUN VİCDANI KAN AĞLIYOR"

Karakurt, olayın tam anlamıyla vicdanları sızlattığını ifade etti: “Bu olay, toplumun merhametini ve vicdanını derinden yaralayan bir acıdır. Allah, bebeklerin hayatını kaybetmesine tanıklık eden ailelere sabır versin. Hiçbir anne ve babanın böylesine tarifsiz bir acıyı bir daha yaşamamasını diliyorum. Bu yara, asla tamir edilemeyecek izler bırakacaktır.”

"BEŞİKTEN MEZARA KADAR SORUMLULUK BİZİM"

Ana Yol Partisi olarak tüm vatandaşların güvenliği ve refahı için sorumluluk taşıdıklarını belirten Karakurt, çocuklara ve bebeklere yönelik her türlü tehlikeye karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı: “Toplumun en masumları olan bebeklerin canını korumak, bir devletin en temel görevidir. Bu ülkede, hiçbir annenin daha fazla gözyaşı dökmemesi için çalışacağız.”

Ali Karakurt’un açıklamaları, toplumun merhametini yaralayan bu vahim olayın asla unutulmaması ve tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ortaya koyuyor.