BAŞKAN KARASU, İYİ PARTİLİ GENÇLERİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 
SeçkinHaberTv- İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan Baturalp Akalın, Oğuz Talha Uz ve Akif Demirel’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Başkan Karasu, “İktidar, yasaları kendine göre yorumlamaya devam ediyor. Kendi yandaşlarının söylemleri nedense her zaman ‘düşünce özgürlüğü’, karşıt olanlarınki de gözaltı ile sonuçlanıyor” dedi.

Başkan Karasu, “Türkiye'nin Araplaşmaması için oyunuzu bize vermeye devam edin” yazan broşürleri dağıtırken gözaltına alınan İYİ Parti Gençlik Kolları üyeleri ile ilgili tepki gösterdi. Baturalp Akalın, Oğuz Talha Uz ve Akif Demirel’in demokratik haklarını kullanmak dışında bir şey yapmadıklarını belirten Karasu, “Bir ülke düşünün kendi milletini sevenlerine düşman olan. Bugün maalesef o günleri yaşıyoruz. Türküm diyebilmenin neredeyse suç sayıldığı bugünlerin tek sorumlusu mevcut iktidardır. Demokratik haklarını kullanan gençlerimizi gözaltına alan zihniyeti kınıyorum” dedi.

“DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ SADECE KENDİ YANDAŞLARINA VAR”

Öte yandan iktidarın, yasaları kendilerine göre yorumladıklarını belirten Başkan Karasu, “Gençlerimiz, bu tür yöntemlerle baskı altına alınmaya devam ediyor. İktidar, yasaları kendine göre yorumlamaya devam ediyor. Kendi yandaşlarının söylemleri nedense her zaman ‘düşünce özgürlüğü’, karşıt olanlarınki de gözaltı ile sonuçlanıyor. Elbet bu yapılanları insanlar görüyor ve tepkilerini seçimde fazlasıyla göstereceklerdir” ifadelerini kullandı.