Başkan Süphanoğlu'ndan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Mesajı

SEÇKİNHABERTV-Yeniden Refah Partisi Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı. Süphanoğlu, "20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü vesilesi ile milletimizin bu zaferini en içten duygularımızla kutluyoruz. Zalimin zulmüne dur demek, Hak, Adalet ve Barış için adaya çıkartma kararı alarak asırlar sonra aziz milletimize yeniden toprak kazanma duygusunu yaşatan başta Kıbrıs Fatihi Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ederiz," dedi.

Süphanoğlu, KKTC'nin resmi olarak tanınmasının önemine vurgu yaparak, "KKTC’nin başta Türk devletleri ve tüm İslam ülkeleri tarafından resmi olarak tanınması için gerekli adımların atılması, KKTC’nin kendi kendine yetebilmesi için adada maddi kalkınma hamlelerinin acilen başlatılması gereklidir," ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, milletimizin inanç, cesaret ve kararlılığına dikkat çeken Süphanoğlu, "Milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı inanç, cesaret ve kararlılıkla başta İslam Alemi olmak üzere yeryüzündeki tüm zulümlerin, haksızlıkların ve sömürünün fiilen ortadan kaldırılmasına vesile olmasını diliyoruz. Bu vesile ile ‘Başbakan Vekili’ sıfatıyla Kıbrıs Barış Harekatı’nın emrini veren Merhum Erbakan Hocamızı, harekat esnasında şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Kıbrıslı mücahitleri rahmetle anıyoruz, Cenabı Allah’tan makamlarının ali olmasını niyaz ediyoruz, hayatta olan gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyoruz," dedi.

Yeniden Refah Partisi Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, açıklamasının sonunda, "Türkiye var oldukça, KKTC de var olacaktır," diyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye ile olan bağlarının ebediyen süreceğini vurguladı.