Başkan Umut Kök’ten KYK Yurtları Eleştirisi



SEÇKİNHABERTV-CHP Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, hükümeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı eleştirdi. Kök, öğrencilerden alınan paralar karşılığında daha iyi bir yaşamsal alan ve doyurucu besinlerin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Umut Kök, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“KYK yurtlarında kalan öğrencilerimiz, ödedikleri ücretlere rağmen ne yazık ki hak ettikleri hizmeti alamıyorlar. Yurtlarda yaşanan hijyen sorunları, sağlıksız ve yetersiz beslenme koşulları, gençlerimizin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Öğrencilerimiz, daha iyi bir yaşamsal alan ve doyurucu besin hak ediyor. Alınan paraların karşılığında sunulan hizmetler kesinlikle yetersiz.”

Kök, iktidarın ve bakanlığın öğrencilere karşı acımasız bir tutum sergilediğinin bilincinde olduklarını belirterek, “İktidar ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilerimize adeta acımasızlık yapıyor. Gençlerimizin temel ihtiyaçları bile karşılanmazken, bu durum kabul edilemez. Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için gerekli adımlar atılmalıdır,” dedi.

CHP iktidarında gençlere daha iyi imkanlar sunacaklarını belirten Kök, “CHP iktidarında, gençlerimiz daha iyi imkanlarla eğitimlerini sürdürecekler. KYK yurtlarındaki bu sorunlar ortadan kalkacak, öğrencilerimiz hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşacak. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir ve onlara en iyi şartları sunmak en büyük sorumluluğumuzdur,” ifadelerini kullandı.