Başkan Yusuf Orhan Atan'dan İsmail Türüt'e Sert Tepki: "Ardanuç Halkının Tercihini Sorgulayamazsınız!"


SEÇKİNHABERTV-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Başkanı Yusuf Orhan Atan, Ardanuç Kültür ve Sanat Festivali'nde yaptığı tartışmalı açıklamalarla büyük tepki çeken İsmail Türüt'ü sert sözlerle kınadı. Festivalde sahne aldığı sırada Ardanuç Belediyesi’nin önceki CHP yönetimini "20 yıllık beceriksizlik" olarak nitelendiren Türüt, Ardanuç halkının 20 yıl boyunca verdiği demokratik tercihleri hedef almıştı. Bu sözler, bölge halkının ve festival katılımcılarının tepkisini çekti.

CHP İl Başkanı Yusuf Orhan Atan, Türüt'ün sözlerini sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:

"İsmail Türüt'ü Kınıyorum!"

"İsmail Türüt, Ardanuç halkının 20 yıllık tercihini sorgulayamazsın! Sayın Yıldırım Demir'in 20 yıl boyunca bu ilçeyi yönetme yetkisini alması, Ardanuç halkının ona duyduğu güvenin ve verdiği desteğin sonucudur. Bu halk, 20 yıl boyunca hizmet gördüğü, altyapısını ve kültürel gelişimini destekleyen bir başkana güvenmiş ve onu tekrar tekrar seçmiştir. Bu demokratik tercihi, sahneden sorgulamak ve halkın kararlarını değersizleştirmeye çalışmak, sadece Ardanuç halkına değil, tüm Artvin'e yapılan büyük bir saygısızlıktır."

"Festivalin Ruhunu Bozarak Halkı Bölmeye Çalıştı"

Yusuf Orhan Atan, festivalin kültürel ve sanatsal bir etkinlik olarak barış ve birlik içinde kutlanması gerektiğini vurgularken, Türüt'ün bu ruhu bozarak toplumsal bölünmeye yol açacak şekilde siyaset yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti:

"Ardanuç Kültür ve Sanat Festivali, her yıl halkımızı bir araya getiren ve barış içinde kutlanan önemli bir etkinliktir. Ancak Türüt’ün yaptığı açıklamalar, bu festivalin ruhunu bozmuş ve halkımızı ayrıştırma çabasına girişmiştir. Sanatçının görevi, halkı birleştirmek ve sanat yoluyla barışa katkı sunmaktır. Ancak Türüt, bu görevini unutmuş ve sahnede siyasi bir propaganda yaparak halkımızı bölmeye çalışmıştır."

"Geçmişte Kimleri Övdüğünü İyi Biliyoruz"

Başkan Atan, İsmail Türüt'ün geçmişteki tartışmalı söylemlerine ve davranışlarına da atıfta bulunarak, Türüt'ün tutarsızlığına dikkat çekti:

"Geçmişte kimleri övdüğünü ve kimler için şarkı yaptığını iyi biliyoruz. Bugün darbe karşıtı söylemlerle halkın önünde yer alsa da, geçmişte söyledikleri ve yaptıkları hafızalarımızda yer etmiştir. Bu kişinin söylediklerine halkımız itibar etmemiştir."

"Halkımızın Birlik ve Beraberliğini Savunacağız"

CHP Artvin İl Başkanı Yusuf Orhan Atan, Ardanuç halkının geçmişten gelen birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğini, bu tarz provokatif söylemlerle halkın bölünmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Biz CHP olarak bu topraklarda her zaman barış, kardeşlik ve halkımızın çıkarları için mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz. Halkımızı bölmeye çalışanlara ve halkımızın demokratik iradesine saygısızlık edenlere karşı sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız" dedi.