BTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AV. LÜTFULLAH ÖNDER'DEN DEVLET BAHÇELİ’YE SERT TEPKİ.!

SEÇKİNHABERTV- Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’ı meclise davet eden açıklamalarına karşı sert bir basın açıklaması yaptı. Önder, Bahçeli’nin sözlerini eleştirerek bu tür girişimlerin, Türk milletinin ve devletinin çıkarlarına değil, tersine emperyalist planların bir parçası olduğunu belirtti.

"DEVLET AKLI MI? EVET AMA HANGİ DEVLETİN AKLI!
Lütfullah Önder, Bahçeli’nin "Terörist başının tecridi kaldırılırsa, Meclis'e gelsin ve DEM Parti Grup Toplantısında konuşup terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözlerine ilişkin, “Evet, ne yazık ki bu devlet aklı… Ancak bu akıl, milli bir devletin aklı değil, Bu akıl Türk milletine ve devletine değil, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet eden bir akıldır. Sayın Bahçeli'nin açıklaması ile kamouyuna duyurulan süreç; BOP, yeni anayasa, ilk dört maddenin değiştirilmesi, çözüm süreci, federasyon ve teröristbaşı ile türevlerine özgürlük gibi bu güne kadar konuşulan kötülüklerin hepsinin birden işletileceği bir süreç olacaktır. İşin daha da kötüsü mecliste yan yana gelmesi mümkün olmayan partilerin hepsinin konsensüs halinde bu işe teşne olmalarıdır,” ifadelerini kullandı.

"PLANA DİKKAT: MİLLETİN ALEYHİNE İŞLENİYOR!"
Önder, Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Abdullah Öcalan’a tahliye yolunu açacak yasa teklifinin TBMM Adalet Komisyonu’nda beklediğini ve planın tıkır tıkır işlediğini vurguladı:
“Bu plan Türk milleti ve devleti için değil, Türk milletine ve devletine karşı hazırlanmıştır. Hazırlayanlar ise BOP’u kurgulayan emperyalist güçlerdir. Meclisin tamamı, milletin aleyhine iş yapar hale gelmiştir. Türk siyasi tarihinde terörü bitirmek bahanesiyle, teröristi muhatap almak konusunda bu denli geniş bir ittifak görülmemiştir.”

"İSTİFA DALGASINA ÇAĞRI: KAPIMIZ MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVENLERE AÇIKTIR!"
Önder, AKP, CHP ve MHP'den istifa dalgası çağrısını yineledi:
“Sayın Genel Başkanımız dün bir çağrı yaptı. Bu yanlışa vatandaşımızı tepki göstermeye AKP, CHP ve MHP’den istifa dalgasını başlatmaya çağırdı. Milletin üzerine düşen sorumluluk anlamında bu çağrı çok önemlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyetini müdafaa ve muhafaza etmek Türk gençliğinin omuzlarındadır.  Biz inanıyoruz ki; tıpkı yüz yıl önce milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtardığı gibi bu gün de bu tehditleri millet bertaraf edecek, bu oyunu millet bozacaktır. ."