CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL, HUKUKSUZ ATAMALARA TEPKİ GÖSTERDİ YİNE BİR AKP KLASİĞİ LİYAKATSİZ ATAMA!

SEÇKİNHABERTV- Cymhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Çağlayan Adliyesi'ndeki gezici mahkeme heyetinin başkanı olarak görev yapan Akın Gürlek’in, hukuk yerine saraya sadakatinden dolayı terfiiyle ödüllendirilmesini sert bir dille eleştirdi.

AKIN GÜRLEK'İN YENİ GÖREVİ

Bülbül, "Gürlek, iki yıl evvel Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Akın Gürlek, şimdi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı" diyerek bu atamanın hukuk sistemine büyük bir darbe olduğunu vurguladı.

HUKUKSUZLUKLARLA DOLU DAVALAR

Bülbül, “Bu şahıs; Sözcü davasında, Demirtaş davasında, Canan Kaftancıoğlu davasında, Enis Berberoğlu davasında, Türk Tabipler Birliği davalarında Saray talimatına göre karar veren hakimdir. Bu şahıs; Enis Berberoğlu’na ilişkin olarak ‘AYM’nin verdiği hak ihlali kararını tanımıyorum’ diyen bir hakimdir. Anayasayı ve Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığını ifade eden, yargının siyasallaşmasına ve AKP hukuksuzluğuna var gücüyle su taşıyan bir hakimdir” dedi.

SARAY YARGISININ ADAMI

“Nerede bir hukuksuzluk orada Gürlek! Daha önce de ifade etmiştim, yine söylüyorum: bu şahıs Saray yargısının adamıdır” diyen Bülbül, hukuk ve adaletin önemine dikkat çekti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Demokrasi ve özgürlük için hukuk devletini inşa etme mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek, adaletin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.