CHP Diyarbakır Büyük Emekli Mitingi'ne katıldı EMEKLİ HAKKINI ALACAK

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, emekliyi yoksulluğa, açlığa, sefalete sürükleyenlerin, 10 bin lira maaşa layık görenlerin,  emeklinin sesini duymayanların Ankara’dan yükselen sesi duymak zorunda kalacaklarını belirterek, “Emekli hakkını alacak” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl CHP'nin Tandoğan'da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'ne katıldı.
Partisinin emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek için gerçekleştirdiği Büyük Emekli Mitingi’ne Türkiye'nin farklı bölgelerinden binlerce emeklinin katıldığını anımsatan Başkan Baydemir, hayatın tadını çıkarması gereken emeklilerin hak aramak için meydanlarda toplanmak zorunda bırakıldığına dikkat çekti.

EMEKLİNİN SESİNİ DUYMAYANLAR ANKARA’DAKİ BU  SESİ DUYMAK ZORUNDA KALACAK
AKP iktidarının 2024 yılını emekli yılı ilan ettiğini hatırlatan Başkan Baydemir, “Asgari ücretin yarısı kadar, emekli maaşı olur mu? Türkiye gibi her gün iğneden ipliğe her ürüne zam gelen bir ülkede emekli 10 bin lirayla nasıl geçinsin?” diye sordu.
Emeklinin 31 Mart yerel seçimlerde ilk sarı kartı gösterdiğine işaret eden Başkan Baydemir, “Emeklinin sesini duymayanlar, emekliyi yoksulluğa, açlığa, sefalete sürükleyenler, 10 bin lira maaşa layık görenler Ankara’daki bu duymak zorunda kalacak. İkinci sarı kartla da ilk seçimlerde tarihteki yerlerini kötü bir anı olarak alacaklar. Emekli de hakkını alacak” dedi.