CHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI KARADAĞ: "TOPÇU MEYDANI ADI GERİ VERİLMELİDİR"



SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, şehirdeki önemli bir meydanın adının değiştirilmesine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

MEYDANIN ASIL İSMİ GERİ VERİLMELİDİR

Karadağ, yaptığı açıklamada, "Bu Meydanın adı TOPÇU MEYDANI’dır" ifadelerini kullanarak, AKP hükümeti ve yerel yönetimlerinin yarattığı ekonomik ve sosyolojik etkiler nedeniyle kentin kimliğinin zedelendiğinin altını çizdi.
Başkan Karadağ, "Bu meydanın ismi, siyaseten birilerine yaranma uğruna Rabia Meydanı olarak değiştirildi. Fakat, Topçu Meydanı Urfa'nın bağımsızlık ve mücadele ruhunun simgesidir" dedi.

KENTİN KÜLTÜREL MİRASI VE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM

Karadağ, atalarımızdan bize miras kalan değerlere sahip çıkmanın bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, "Atalarımızın bizlere bıraktığı eserlere ve manevi değerlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu. Bu bağlamda, Topçu Meydanı'nın asıl adının derhal geri verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Şanlıurfa’nın kültürel ve manevi kimliği açısından büyük öneme sahip olan Topçu Meydanı'nın isminin korunması gerektiğini belirten Karadağ, hem geçmişe sahip çıkmanın hem de geleceğe yönelik bir sorumluluk taşımanın önemini vurguladı.