CHP SERDİVAN İLÇE ÖRGÜTÜ, KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN İMZA TOPLADI



SEÇKİNHABERTV- Türkiye'de son zamanlarda  kadına karşı taciz ve tecavüz olaylarının, çocuklara yönelik istismarların artışı, toplumda derin kaygılara yol açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Serdivan İlçe Başkanlığı koordinasyonunda Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından sorunlara dikkat çekmek amacıyla  Serdivan Mavi Durak’ta bir imza kampanyası düzenledi.

 Kampanyanın temel sloganı ise "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" oldu.

Kampanya ile birlikte, kadınların ve çocukların haklarının korunması adına İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, imza atarak bu önemli konuya destek verdi.

KADIN KOLLARI BAŞKANI YILDIRIM, KORUMA VURGUSUNDA BULUNDU

Etkinlikte konuşan CHP Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Senem Yıldırım, kadınların ve çocukların korunmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin asil görevi olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, "Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismara karşı durmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlü kılacak temel taşların başında gelmektedir. Bizler, kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruma görevini en ciddi biçimde sahipleniyoruz." dedi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI TOPALOĞLU, GELECEK İÇİN MÜCADELE VURGUSU YAPTI

CHP Serdivan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Topaloğlu ise gençlerin toplumsal bilince katkıda bulunmalarının önemini dile getirdi. Topaloğlu, “Bugün burada toplandık, çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak bizim en önemli görevimizdir. Kadınlarımızın özgürce yaşaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HALK DESTEĞİ VE BİLİNÇLENME ÖNEMİ

Kampanyaya katılan halk ise, kadın ve çocuklarının korunması adına yapılan bu sosyal sorumluluk projesine destek vererek, toplumsal bilinçlenmenin önemine dikkat çekti. Katılımcılar, etkinliğe gösterilen İlginin büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

İLÇE BAŞKANI YEDEKÇİ’DEN TEŞEKKÜR

Serdivan İlçe Başkanı Nalan Yedekçi, kampanya sonunda yaptığı açıklamada, "İmza kampanyamızın amacı, halkımızın bu önemli konuda farkındalığını artırmak ve toplumsal mücadeleye katkıda bulunmaktır. Herkesin çocukları ve kadınları koruma sorumluluğu vardır. Bu konuda birlik olmalıyız." dedi.

Katılımcılar ve destek veren halk adına teşekkür eden CHP Serdivan İlçe Örgütü, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve desteklenmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar.