CHP’li Baran’dan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

SEÇKİNHABERTV- CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, kadın ve çocuğa yönelik hak ihlallerinin demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olduğuna işaret ederek, “Hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı, çocukların en temel haklarının istismar edildiği bu düzene son vermek için kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocuklarının yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekti. Son günlerde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik cinayet, istismar olaylarındaki artışa işaret eden Başkan Baran, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, kız çocuklarının haklarını ve dünya çapında karşılaştıkları bu sorunlar için farkındalık ve çözümler üretmek amacıyla 11 Ekim'i Uluslararası Kız Çocukları Günü olarak ilan etti” dedi.

KADIN SORUNU DEMOKRASİ SORUNUDUR
Eşitsizliğin yarattığı sorunlara dikkat çeken Başkan Özlem Baran, şöyle devam etti: “Ülkemizde ne yazık ki insan hakları alanında kız çocukları ciddi hak ihlalleri yaşıyor. Dünya genelinde milyonlarca kız çocuğu ile birlikte ülkemizde de kız çocukları eğitim ve sağlık gibi sosyal haklara erişememekte, erken yaşta zorla evlendirilmekte, çocuk yaşta doğuma zorlanmakta, çocuk işçiliğine maruz kalmakta, şiddete ve istismara uğramakta, yoksulluğa ve ayrımcılığa uğramaktadır. Kadın sorunu bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunudur.

EŞİTLİK MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR
Kadına karşı şiddet, en yaygın ve sık rastlanılan insan hakları ihlallerindendir. Kadına ve çocuğa karşı şiddet, özellikle de aile içi şiddet, kadın erkek ilişkilerinde derhal aşılması gereken temel bir sorun alanıdır. Cinsiyet ayrımının olmadığı, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir. Hakkın, hukukun ve adaletin sağlanmadığı, çocukların en temel haklarının istismar edildiği bu düzene son vermek için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Her alanda eşitliğin sağlandığı bir dünya temennisi ile Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutluyorum.”