CHP’li Güven’den SGK borcu tepkisi AKP YEDİ, HESABI HALKA ÖDETMEK İSTİYOR


SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın belediyeyi AKP’li belediye yönetiminden 92 milyon liralık SGK borcu ile devraldığına işaret ederek, “Suçlu Ahmet Akın mı? AKP yedi, hesabı halka ödetmek istiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili konusundaki yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından hızla harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı da eleştiren Başkan Güven, iktidarın 31 Mart seçimlerinde zafer kazanan belediyelerin hizmetlerini engellemek istediğine dikkat çekti.

SUÇLU AHMET AKIN MI?
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olduğuna işaret eden Başkan Güven, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediyeyi AKP’li belediye yönetiminden 92 milyon liralık SGK borcu ile devraldı. Büyükşehir’in 31 Mart 2024 itibarıyla toplam borcu 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 TL. Suçlu Ahmet Akın mı?

CHP’YE OY VEREN VATANDAŞIMIZI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın borçlara rağmen "Mazeret değil iş üreteceğiz" açıklamasını anımsatan Başkan Özkan Güven, “Belediyeler batana kadar müdahale etmeyen iktidar, CHP’nin 31 Mart seçimlerinde büyük başarı elde etmesi ile harekete geçti. Amaçları belediyeleri çalışamaz hale getirmek. Alınan bu kararla aslında belediye başkanlarını değil CHP’ye oy veren vatandaşımızı cezalandırmak istiyorlar. AKP yedi, hesabı halka ödetmek istiyor” dedi.