CHP’li Karadağ, Bakanlık önünde oturma eylemi yapan Tanal'a destek verdi ŞANLIURFALI ÇOCUKLAR NİTELİKLİ EĞİTİMDEN MAHRUM

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, 21. yüzyılda Şanlıurfa’da okullarda tuvalet, içme suyu, temizlik gibi sorunların halen çözülemediğini, sınıf mevcutlarının kimi okullarda 70’e vardığı kentte uyuşturucu satıcılarının okulların önünde cirit attığına dikkat çekti.


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir günlük oturma eylemi başlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ da Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, İl yöneticileri ile yaptığı basın açıklamasında hem kentin eğitim sorunlarına dikkat çekti hem de Şanlıurfa'da öğretmen yetersizliği, kalabalık sınıflar, derslik yetersizliği, okullarda temizlik, içme suyu gibi sorunlar olduğunu belirterek, oturma eylemi yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'a destek verdi.

SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR
Şanlıurfa'ya yapılan üvey evlat muamelesini kabul etmediklerini ifade eden Başkan Karadağ, yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden geçen 2 haftaya rağmen sorunların önceki yıllara oranlara artarak devam ettiğini söyledi. İl Başkanı Karadağ, Şanlıurfa özelinde yaşanan sorunları şu sözlerle dile getirdi:

70’E VARAN SINIF MEVCUTLARI VAR
“Binlerce öğretmen açığımız var. Olması gereken öğretmen sayısı toplam 35 bin. Bunun 10 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu. Eksik öğretmenlerin yerine ücretli öğretmen, yani liyakat esas alınmadan öğrencilerimize donanımsız bir eğitim veriliyor. Dersliklerde ortalama 50-60, bazı mahalle ve ilçelerde 70’e varan sınıf mevcutları var. Sınıfların kalabalık olması nedeniyle batı illerine göre nitelikli eğitimden mahrum kalıyor.

UYUŞTURUCU SATANLAR OKULLARIN ETRAFINDA CİRİT ATIYOR
Okulların alt yapıları oldukça zayıf. Hatta yok denilebilecek seviyede. Okullarda tuvalet, içme suyu, temizlik gibi sorunlar 21. yüzyılda Şanlıurfa’da bir türlü çözülemedi. Okullarda temizlik ve güvenlik personeli problemleri var. Uyuşturucu satanlar okulların etrafında cirit atıyor. Çocuklarımızın sosyal alanları ve oyun alanları yetersiz. Şehir planları yapıldığında çocukların sosyal donatı alanları az olmasına rağmen imar planlarında yeşil alanlar kimi zaman özel kurumlar kimi zaman da kişiler tarafından çocukların hakkı gasp ediliyor. Oyun alanları gasp ediliyor, kişilere alanlar peşkeş çekiliyor.

SURİYELİ ÖĞRENCİ SAYISI TÜRKİ ÖĞRENCİLERİN SAYISINI GEÇİYOR
Taşımalı eğitimde kapsamında okul servisleri halen faaliyete geçmedi. Bazı okullardaki sınıflarda Suriyeli öğrenci sayısı Türkiye’nin sayısını geçiyor. Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için Şanlıurfalı hemşerilerimize çağrı yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekilimiz Mahmut Tanal’a selam gönderiyorum. Kendisi şu an bizim geleceğimiz olan çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapıyor. Biz de kendisine destek veriyoruz.”