CHP’li Keskin, Hatay'ın Türkiye’ye katılmasını kutladı HATAY’A SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ.



SEÇKİNHABERTV-CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, Atatürk’ün hastalığının ilerlemesine aldırmadan Hatay meselesini çözmek için verdiği mücadeleye dikkat çekerek, “Hatay’a ve O’nun bıraktığı mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç, Hatay’ın ana vatana katılmasının 85. yıl dönümünde yayınladığı mesajında; “’40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ı şahsi meselesi olarak sahiplendiğini anımsattı.

SİYASET VİZYON İSTER
İktidarın yanlış göç politikaları nedeniyle Hatay’ın yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Keskin, “Hatay Millet Meclisi, 29 Haziran 1939’da tarihi kararını vermek üzere toplandı. Oybirliğiyle Hatay’ın, Türkiye’ye katılması kararlaştırıldı. Hatay 85 yıl önce barışla, anlaşmayla, diplomasiyle, vizyonla anavatana katıldı. Bugün ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda bırakıldı. 6 Şubat depremlerinin yıktığı kentimizde sorunlar hala çözülemedi. AKP’nin sorunları çözebileceğini de beklemiyoruz. Çünkü siyaset vizyon ister” vurgusu yaptı.

HATAY BİZİM DE ŞAHSİ MESELEMİZDİR
Atatürk’ün hastalığının ilerlemesine aldırmadan Hatay sorununu çözmek için verdiği mücadeleyi anımsatan Başkan Keskin, şunları söyledi:
“Ebedi liderimiz Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ımız bizim de şahsi meselemizdir. Hatay’a ve O’nun bıraktığı mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Sayın Tayfur Sökmen olmak üzere bugün aramızda olmayan, bağımsız Hatay Parlamentosu üyelerine, anavatana katılma yönünde özgür iradelerini ortaya koyan, tüm Hataylı hemşerilerimizi saygıyla anıyorum.”