CHP’li Palamuttan hükümete tepki: AKP SANDIKTA KAYBETTİĞİNİ HİLE İLE ALMAK İSTİYOR

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, AKP’nin kendi döneminde yaptığı borçların tahsili bahanesi ile belediye kaynaklarına el koymaya çalışırken, diğer yandan yeni yükümlülükler getirdiğine işaret ederek, “AKP 31 Mart’ta sandıkta kaybettiği belediyeleri, hile ile almak istiyor” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada; iktidarın yasa ile asıl amacına dikkat çekti.
AKP’li belediyelerin bıraktığı borçların SGK borçlarının tahsili adı altında belediye kaynaklarına el konulmaya çalışıldığına işaret eden Başkan Palamut, “AKP’li belediyeler borç yükü ile belediyeleri bıraktı. Sokakta yaşayan canlara yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediyelere hiçbir yaptırım uygulanmadı” dedi.

AKP YENİ YÖNTEMLER DENİYOR
Kabul edilen kanun teklifi ile kaynakları kesilen belediyelere yükümlükler getirildiğine işaret eden Başkan Palamut, iktidarın kabul ettiği teklife rağmen kaynak ayırmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Vicdandan uzak kanun teklifi ile fatura masum canlara kesilmeye çalışılıyor. AKP iktidarının asıl amacı CHP’li belediyeleri çalışamaz hale getirmek. Halkın iradesine kayyım ile müdahale kültürüne sahip olan AKP yeni yöntemler deniyor. Sandıkta kaybettiği belediyeleri hile ile almak istiyor. Halka rağmen bunu başaramazsınız. İlk seçimlerde iktidarı da kaybedeceksiniz.”