Çocuk atölyeleri Gümüşlük sahilinde

SEÇKİNHABERTV- Gülçin Uslu ve Aslı Altan Şekerci yönetiminde, Festival Sanatçıları Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil'in katılımıyla müzik temalı atölye, Gümüşlük Sahilinde idi…

 

 

Sakıp Sabancı Müzesi’nin çocuk eğitim programlarını yıllardır yürüten Aslı Altan Şekerci ve Gülçin Uslu, sanatçılar Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil ile birlikte katılımcı çocukların canlı bir performansını dinleyip, bunu renkle eşleştirdikleri, ardından sonucu kişisel duygularını ifade etmenin bir aracı olarak kullandıkları bir atölye sundular. Bu atölye, 5 Ağustos Pazartesi günü festival sanatçıları İlyun Burkev ile Elvin Hoxha ile Peksimet Eğitim ve Kültür Derneği üyesi Peksimetli çocukların katılımıyla tekrar edilecek. Gümüşlük Müzik Festivali’nin çocuklara yönelik gerçekleştireceği atölyeler, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde düzenlenecek.

 

Çocuk Atölyelerinin programı:
 

5 Ağustos: Gülçin Uslu ve Aslı Altan Şekerci yönetiminde, Festival Sanatçıları İlyun Bürkev ve Elvin Hoxha'nın katılımıyla müzik temalı atölye.

03-10 Eylül: – Caner ve Tamer Karakaş yönetiminde çevre bilinci temalı 3 çocuk atölyesi.

 

******

 

Elvan Erdin resim sergisi ve Karanlık “Zamanlarda Şarkı Söylemek” başlıklı belgesel gösterimi

 

Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında açılacak olan “Yetecek kadar”  başlıklı Elvan Erdin resim sergisi, 11 Ağustos Pazar günü sanatseverlerle buluşacak. Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılacak olan sergide sanatçının son dönem ürettiği eserleri sergilenecek. Sergi öncesinde ise “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek – Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın Öyküsü” başlıklı, 42 dakikalık bir belgesel gösterimi gerçekleştirilecek. 2024 yılı yapımı belgeselin yönetmenliğini Ethem Özgüven üstlenmiş.