CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI ÜNAL ATEŞ'TEN AKEDAŞ'A SERT ELEŞTİRİ



SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Elbistan’da tarımsal sulama yapan vatandaşların karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Ateş, yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, AKEDAŞ'ı eleştirdi.

"VATANDAŞLAR İSYAN NOKTASINA GELMİŞ DURUMDA"

Ateş, "Bu resme bakıp İl Başkanı'nın bobinaj işine merak sarmış olduğunu düşünmeyin. Biz bir şey söylediğimiz zaman, kurumlar ve kurumların ilgileri alınıyor. Ancak vatandaşın neler çektiğini anlamaya çalışmıyorlar. Bugün Elbistan'dayız. Elbistan'daki tarımsal sulama yapan vatandaşlar isyan noktasına gelmiş durumdalar. Sebebi ise AKEDAŞ" dedi.

"DALGIC POMPALARI YANIYOR"

Ateş, yaşanan sorunu detaylandırarak, "Sayın arkadaş, Elbistan bölgesinde oluşan voltaj dalgalanmaları neticesinde tarımsal sulama yapan insanların dalgıç pompaları ve su motorları birer birer yanıyor. Sadece dün bize iletilen 5 ayrı yerde dalgıç pompası yandı. Burada ilgililere sorduğumuzda, bunun sebeplerinden birinin güneş enerji panelleri ile üretilen elektriğin şebekeye verilmesi olduğu gösteriliyor. Ben elektrik mühendisi değilim, ama benim bildiğim tek bir şey var; vatandaşın canı yanıyor. Bu sıkıntıyı bir an önce çözmeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Ateş, Elbistan'daki tarımsal üreticilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için gerekli adımların bir an önce atılmasını talep ederek, "Hükümet ve ilgili kuruluşlar, vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmamalıdır. Biz, CHP olarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz ve bu sorunları dillendirmeye devam edeceğiz" diye ekledi.