Esnaf sorunlarına çözüm bekliyor

SEÇKİNHABERTV- Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, esnaf ve sanatkârların birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, bu sorunların iktidar tarafından görmezden gelindiğini savundu.

Alpay Ankara’da yaptığı basın açıklamasında esnafların işyeri kirası, yüksek vergiler, BAĞKUR primi, çalışanlarının SGK primi ve yüksek enerji maliyetleri başta olmak üzere, giderlerini artık karşılayamadıklarını söyledi. Zincir marketler karşısında orantısız bir yarış halindeki esnafların rekabet etme şanslarının olmadığının altını çizen Hüseyin Alpay, parlamentonun esnaf ve sanatkârların durumunu gerçekçi bir perspektifle ele alması gerektiğini vurguladı.

Genel Başkan Hüseyin Alpay açıklamalarında, “Perakende ticaret yasasının yeniden düzenlenmesi, sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması, bütün esnafların KOSGEP desteklerinden faydalandırılması, vergilerde indirim yapılması ve esnafımızın biriken borçlarını ödeyebilmeleri için uzun vadeli bir yapılandırmanın gerçekleştirilmesi en büyük beklentiler arasındadır.” ifadelerine yer verdi.

 MİLLİ SOL Genel Başkanı çekte hapis cezasının kaldırılması, tescil ve ihya taleplerinin de mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.