Finike’de nar hasadı sürüyor

SEÇKİNHABERTV- Tarımsal üretimde Finike’nin en önemli ekonomik değerlerinden olan narın hasadı devam ediyor. Finikeli çiftçilere destek olmak için nar hasadına katılan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, çiftçilere bol kazanç ve bereket diledi.

İlk narı Başkan topladı

Nar hasadı için Finikeli çiftçilerle bir araya gelen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yeni sezon ürünlerini topladı. Finike tarımında narın önemli bir yeri olduğunu da söyleyen Başkan Mustafa Geyikçi, “Nar ilçemizdeki üreticilerimizin ana ürünlerinden biri durumunda. Üreticilerimizin büyük bir özveriyle ürettikleri bu ürünlerin artık hasat zamanı geldi. Bende burada narlarımızı toplamaya ve çiftçilerimizin yanında olmaya geldim. Narın bu sene üreticilerimize verdikleri emeklerin karşılığını vermesini umuyorduk. Ancak şu anki görüntü bunun aksi yönünde” şeklinde konuştu.

Fiyatta büyük düşüş

Üreticinin zorlu koşullarda üretim yaptığına da dikkat çeken Başkan Mustafa Geyikçi, “Üreticiler Türkiye’de EU Plant sempozyumuna ev sahipliği yapmasının çok önemli olduğunu da,imiz bu ürünleri yetiştirmek, sofralara ulaştırmak için büyük emekler verdi. Her geçen gün artan maliyetler karşısında zorlanarak üretime devam eden üreticilerimiz gerçekten büyük fedakarlık yapmakta. Geçtiğimiz yıl 18 lira civarlarına satılan nar bu sene 10-14 liraya alıcı bulabiliyor. Her şeyin fiyatının arttığı bugünlerde üreticilerimizin maliyet artışlarına rağmen ürünlerimizin fiyatı aşağı yönde ilerliyor. Çiftçilerimizin desteklenmesi gerektiğini yeniden vurgulamak istiyorum. Çiftçilerimize yeni destekler sağlanmalı. Çiftçilerimizin ayakta durması için bu olmazsa olmaz” şeklinde konuştu.

Susuzluk en büyük tehdit

Girdi maliyetlerinin yanı sıra büyük bir susuzluk sorunu yaşadıklarını da ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, “Vahşi sulama, mevsiminde alamadığımız yağışlar ve kontrolsüz su tüketimi susuzluğu tetikleyen başlıca sorunlar. Bu konuda da artık hem vatandaşlarımızın daha dikkatli olması hem de bu konuda önlemler alınması gerekiyor. Tarımsal üretimin önümüzdeki en büyük tehdidi susuzluktur. Bu konuda acil çalışmalar yapılmalı” dedi.

Narın bereket sembolü olduğunu da söyleyen Mustafa Geyikçi, topladığı ilk narı bereket getirmesi için yere atarak kırdı.