Fransız piyanist Olivier Moulin Antik Taş Ocağı’nda konser verecek

SEÇKİNHABERTV- 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız piyanist Olivier Moulin’i, 5 Ağustos Pazartesi akşamı Antik Taş Ocağı’nda konuk edecek. Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden festival kapsamında gerçekleşecek konserin etkinlik sponsorluğunu ise Institut Français Türkiye-İzmir üstleniyor…

 

 

Olivier Moulin’dan Schumann, Fauré ve Ravel ziyafeti

Pek çok ülkede birçok orkestrayla sahne alan Olivier Moulin, 21 Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir solo performans gerçekleştirecek. Washington Post tarafından “olgunluk ve zarafet sergileyen genç sanatçı” olarak övgü alan Fransız piyanist Olivier Moulin, Schumann, Fauré, Ravel’den eserlerle Ağustos ayının ilk konserini Antik Taş Ocağı’nda verecek.

 

Nancy Konservatuvarı’nda piyano profesörü olarak görev yapan ve Epinal Uluslararası Piyano Yarışması’nın başkanı olan Olivier Moulin, düzenli olarak Avrupa, ABD, Meksika, Japonya ve Çin’de masterclasslar veriyor. Bu sene de Gümüşlük Festival Akademisi Piyano II Masterclass programında dersler verecek olan Moulin, İstanbul, Porto Santa Cecilia, Grosseto’daki Scriabin ve Sviatoslav Richter Uluslararası Piyano Yarışması gibi birçok uluslararası piyano yarışmasının jürisinde yer alıyor.

 

 

Konser Programı:

25 asırlık tarihi mekanda sahneye çıkacak olan Fransız piyanist Olivier Moulin, programına R. Schumann’dan, “Do Majör Fantezi, Op. 17” adlı eserle başlayacak. Moulin’in daha sonra G. Fauré’den, “Tema ve Varyasyonlar, op.73” ve M. Ravel’den, “Gaspard de la Nuit” başlıklı yapıtları icra edecek.