Genel Başkan Barbaros Siral : “Türkmenlere Yapılan Bu Zülme Dur Deyin!”


SEÇKİNHABERTV- Göktürk Ata Ocakları Genel Başkanı Barbaros Siral, Türkiye’de Türkmenlere yönelik yapılan haksız muameleler ve maruz kaldıkları trajedilerle ilgili sert bir açıklama yaptı. Siral, Türkmen soydaşlarımıza uygulanan ayrımcılığın, yaşananların adeta bir ‘sessiz trajedi’ olduğunu belirtti ve yetkililere acil adımlar atmaları çağrısında bulundu.

"TÜRK OLMAK SUÇ MU OLDU?"
Barbaros Siral, İstanbul ve Türkiye genelinde Türkmen vatandaşların karşı karşıya kaldıkları zorluklara dikkat çekerek, özellikle kadınların ve emekçilerin maruz kaldıkları baskının kabul edilemez olduğunu ifade etti:
“Türkmen soydaşlarımız, bu ülkeye umutla geliyor, ancak burada adeta ikinci sınıf muamelesi görüyorlar. Oturma izni almak isteyen Türkmenler, yakalanarak gözetim merkezlerine gönderiliyor ve burada insanlık dışı koşullarda tutuluyorlar. Kendilerine kuru ekmek ve su veriliyor. Peki, Türk soydaşlarına reva görülen bu muamele neden?” diye sordu.

Siral, ayrıca Türkmenlere yönelik ayrımcılığın, Türk oldukları için mi uygulandığını sorguladı:
“Bu zulüm, Türk kimliğinden mi kaynaklanıyor? İktidarın Türk karşıtlığı mı bu vahim tabloyu yaratan sebep? Türkmen olmak bu ülkede büyük bir suç mu? Bu sorulara yanıt arıyoruz,” dedi.

"POLİS TEŞKİLATI İÇİNDEKİ ÇÜRÜMÜŞ YAPI TEMİZLENMELİ"
Barbaros Siral, Türkmenlere yönelik haksız uygulamaların bir diğer boyutunun polis teşkilatı içindeki bazı çürümüş kişilerden kaynaklandığını ifade etti. Siral, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek, bu çürümüş yapıların acilen temizlenmesi gerektiğini vurguladı:
“Bazı polisler, Türkmenleri geçim kapısı yapmış durumda. Bu kişiler, Türkmen soydaşlarımızın yaşadığı bölgeleri bilerek gidiyor ve onları renklerinden veya hareketlerinden tanıyıp yakalıyor. Oturma izni olmayanlardan haraç alıp serbest bırakıyorlar. Bu rezalete dur denilmeli ve Türkmen soydaşlarımızın hakları korunmalıdır,” dedi.

"SOYDAŞLARIMIZA ÇALIŞMA HAKKI VERİLMELİ"
Göktürk Ata Ocakları Genel Başkanı, Türkmenlere yönelik baskıların son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti:
“Türkiye’de on milyonu aşkın işgalci göçmene haklar verilirken, sayıları bu göçmenlerin yüzde biri kadar olan Türk soydaşlarımıza neden aynı haklar tanınmıyor? Türk cumhuriyetlerinden gelen soydaşlarımıza çalışma ve oturma hakkı verilmelidir,” ifadelerini kullandı.

"MHP’DEN BEKLENEN ADIMLAR ATILMIYOR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de çağrıda bulunan Siral, Türkmenlerin haklarının korunması konusunda adım atılması gerektiğini belirtti:
“Devlet Bahçeli, Araplara ve Afganlara tanınan hakların Türk cumhuriyetlerinden gelen soydaşlarımıza da verilmesi için adım atmalıdır. Soydaşlarımızın haklarının korunması, MHP’nin tarihi misyonuna uygun bir tavır olacaktır,” dedi.

"SİVİL KIYAFETLE TÜRKMEN AVLAMAYA SON VERİLMELİ"
Siral, otobüs ve metro duraklarında sivil kıyafetle Türkmenleri yakalamaya çalışan polislerin varlığından da rahatsızlık duyduklarını belirtti ve bu uygulamanın derhal durdurulmasını istedi:
“Türkmen soydaşlarımız bu ülkeye umutla geliyor, ancak burada korku içinde yaşıyorlar. Türkiye, soydaşlarına kucak açmalı, onlara koruma sağlamalıdır. Sivil kıyafetle Türkmen avlayan polis istemiyoruz,” dedi.

"SOYDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"
Göktürk Ata Ocakları Genel Başkanı Barbaros Siral, son olarak Türk olduğunu söyleyen herkesin Türkmen soydaşlarının haklarını savunması gerektiğini belirterek, halktan destek istedi:
“Türk soydaşlarımızın yaşadığı zorluklara ilgisiz kalmak, Türk kimliğine ve tarihimize aykırıdır. Okurlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı, bu konuyu sosyal medyada dile getirmeye ve yetkililerden adalet istemeye çağırıyoruz. Soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz,” diyerek açıklamasını tamamladı.