GFA 2. Piyano sınıfına katılan genç yetenekler konser verdi

SEÇKİNHABERTV- Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle sürdürülen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, GFA ‘Piyano 2’ masterclass konseri ile devam etti. Bir konser için yurtdışında bulunan Piyanist Gülsin Onay, öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade ederek, konser öncesinde hepsine başarılar diledi…

 

Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında sürdürülen ustalık sınıflarının sonuncusu olan 2. piyano sınıfı, muhteşem bir konserle sonlandırıldı. 5 Ağustos’ta başlayan ve 10 gün süren masterclass programında piyano için yazılmış eserler, genç müzisyenlerin parmaklarında hayat buldu.

10 gün boyunca aldıkları yoğun eğitimin ardından festival merkezimizdeki Toprak Ev’de verdikleri konser sonrası eğitmenleri Lorenzo Di Bella, Ilya Itin ve Olivier Moulin’dan sertifikalarını alan genç öğrenciler, konserin bitiminde izleyiciye küçük bir sürpriz yaptı; İlyun Bürkev, Eren Düzenli ve Nuray Aliyeva programda olmayan Sergei Rachmaninoff’un “6 Hands Romance” adlı eseri ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

Genç piyanist Eren Düzenli için gurur verici ödül

Geceye önem katan bir diğer unsur ise GFA öğrencilerinden Eren Düzenli’nin elde ettiği başarıydı. Genç piyanistimizin, Gümüşlük Müzik Festivali Akademisi ve İstanbul Orchestra’Sion – Uluslararası Piyano Yarışması iş birliği çerçevesinde, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından bu yıl konser vermek üzere davet edilerek ödüle değer bulunması haberi sevinçle karşılandı.

 

Konser programı harikaydı

Yoğun bir programla geçen masterclass derslerine Rusya’dan Ilya Itin, Fransa’dan Olivier Moulin, İtalya’dan Lorenzo Di Bella ve ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, eğitmen olarak katıldılar. Yağmur Altaş, Ali Toprak Kıran, Çınar Bozkurt, Jan Leo Kalustyan, Zehra Sümerkan, Nuray Aliyeva, İlyun Bürkev, Eren Düzenli, Alp Tuğrul Küçükyıldız, İnci Akbaş ve Aylin Mahmudova’dan oluşan bu yılın 2. piyano sınıfı öğrencileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Baku Music Academy gibi farklı okullardan geliyordu. 12 ila 18 yaşlarındaki 11 genç sanatçı, festival merkezindeki Toprak Ev’de verdikleri konserde, S. Bach, F. Chopin, S. Rachmaninoff, L.v. Beethoven gibi bestecilerin eserlerine yer verdi. Konserin geliri önceki öğrenci konserlerinde olduğu gibi bir sonraki yılın öğrenci bursu fonuna aktarıldı.