GÜLBAHAR TAHMİLCİ: "KADIN CİNAYETLERİNE SON VERİLMELİ"



SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşanan korkunç cinayetle ilgili derin bir üzüntü içinde olduğunu söyleyerek üst üste yaşanan cinayetlere öfkesini dile getirdi.

HUKUKUN CEZASIZLIĞI KADINLARI HEDEF ALIYOR

Tahmilci açıklamasında, Boşanma aşamasındaki bir kadının, eşi tarafından boğularak öldürülmesi, toplumun her kesiminde büyük bir infial yaratırken, bu olayın hukukun cezasızlık ilkesinin bir yansıması olduğunu belirtti.

TOPLUMSAL HUZURSUZLUĞUN GÖSTERGESİ

Tahmilci, "Polis memurunun şehit edilmesinin ardından bir kadının daha cinayete kurban gitmesi, toplumdaki huzursuzluğun ne denli derinleştiğinin açık bir göstergesidir. Kadınlarımızın yaşam hakkı her şeyin üstündedir ve bu tür olaylara artık dur denilmelidir" şeklinde konuştu.

 ETKİN YASALAR VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA İHTİYACI

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için daha etkin yasaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Gülbahar Tahmilci, devletin tüm birimlerinin bu konuda seferber olması gerektiğini ifade etti. Bu vahim olayların bir daha yaşanmaması için toplumsal dayanışmanın şart olduğunu söyledi.

BAŞSAĞLIĞI VE TAZİYE

Bu acı olay sonucunda hayatını kaybeden kadının yakınlarına başsağlığı dileyen Gülbahar Tahmilci, "Kaybettiğimiz her kadın, hepimizin kaybıdır. Ailelerine sabır diliyor ve bu acının bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.