Hüsnü Mahalli 12punto'da açıkladı: Özgür Özel'in Şam'a gitme planından Esad'ın haberi yok muydu?

SEÇKİNHABERTV- Hüsnü Mahalli'den Erdoğan'a Suriye ile 'normalleşme' önerisi: 'Sisi ile el ele tutuşun Beşar geliyoruz sana yemeğe' diyin'

Hüsnü Mahalli 12punto'da açıkladı: Önce Filistin, şimdi de Lübnan... Türkiye tehdit altında mı?

Usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programının bu haftaki konuğu gazeteci yazar Hüsnü Mahalli oldu. Hüsnü Mahalli, ülkede ve dünyada yaşanan son gelişmelere dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

İSRAİL DURMAZ

Orta Doğu'da tırmanan gerginliği değerlendiren Hüsnü Mahalli, İsrail'in bölgede ciddi bir tehlike olduğunu ve hiçbir zaman durmayacağını belirtti. İsrail'in ideolojik olarak Tanrı'nın kendilerine Nil'i ve Fırat'ı verdiğine inandıklarını belirten Hüsnü Mahalli, ''İsrail, Mısır'ın yarısı Irak'ın Türkiye'nin yarısı, Lübnan, Ürdün, Filistin hepsi bizimdir diyor'' dedi.

Hüsnü Mahalli aynı zamanda İsrail'in bir kara harekatına başlayacağını kaydetti. Mahalli'nin bu açıklamasının ardından İsrail gece saatlerinde Lübnan'ın güneyine kara harekatı gerçekleştirdi.

PYD YPG İSRAİL'İN ESERİ

Hüsnü Mahalli PYD,YPG gibi örgütlerin Mossad ile işbirliği yaptığını ifade etti. PYD ve YPG'nin istihbarat örgütünü İsrail'in kurduğunu belirterek bugün Kuzey Irak'ta Mesut Barzani'nin bölgesinde Mossad'ın cirit attığını söyledi. Mahalli sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kuzey Irak'taki Mossad PYD YPG ile işbirliği içerisinde. Arap medyasında Mossad'ın bölgede pilot yetiştirdiğine yönelik iddialar var.''

AHMET DAVUTOĞLU SALİH MÜSLİM'E ÖZERKLİK SÖZÜ MÜ VERDİ?

Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, Suriye'nin kuzeyinin Türkiye sayesinde bölündüğünü belirtti. Mahalli,Suriye'deki iç karşıklığın başlangıcında PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in kendisiyle konuştuğunu belirterek o dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili çarpıcı gerçekleri 12punto izleyecilerine aktardı. Hüsnü Mahalli Ahmet Davutoğlu'nun Salih Müslim'e özerklik sözü verdiğini belirterek şunları söyledi:

''Suriye'deki olayların başlangıcında PYD Eş Başkanı olan Salih Müslim'in kendisi bana anlattı. Nasıl Türkiye'nin özellikle Ahmet Davutoğlu'nun kendisiyle temasa geçtiğini Esad'a karşı ayaklanması gerektiğini söyledi. Esad'a karşı ayaklanırsa yeni Suriye'de yani federal bir Suriye'de Kürtlere özerklik verileceğini söylemiş. Ahmet Davutoğlu'nun kendisi ona söylemiş.''

'BEŞAR GELİYORUZ SANA YEMEĞE' DİYİN

4 Eylül tarihinde Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Türkiye ziyaretini değerlendiren Hüsnü Mahalli, ''Sisi Türkiye'ye geldiğinde Erdoğan şunu yapabilirdi. Sisi sonuçta bir Arap ülkesinin lideri değil mi? Suriye'de bir Arap ülkesi. Suriye'de Türkiye'nin komşusu. Erdoğan Esad ile barışmaya çalışıyor. O zaman Sisi ile el ele tutuşun 'açın telefonu Beşar geliyoruz sana yemeğe' diyin. Anında kabul eder kapıda karşılar'' dedi.

İKTİDAR DEĞİŞMELİ

Hüsnü Mahalli,Tuncay Mollaveisoğlu'nun 'iktidar değişmeli mi?' sorusuna da yanıt verdi. Mahalli, mevcut iktidarın güven vermediğini ve eğer değişime yanaşmıyorsa, iktidarın değişmesi gerektiğini ifade etti.

Mahalli, Türkiye’deki siyasi duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Eğer iktidar değişmek istemiyorsa ve iç politikadaki tutumunu değiştirmiyorsa, iktidarın değişmesi gerekir. Mevcut iktidarın değişme isteği yok, samimiyeti hiç yok. Dolayısıyla bu iktidar hem içeride hem dışarıda güven vermiyor” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ESAD İLE GÖRÜŞME ÇABASI CİDDİ Mİ?

Mahalli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme gündemini de değerlendirdi. Mahalli "Özgür Özel, Esad ile görüşmek istediklerini söylüyor ama Suriye tarafındaki arkadaşlarımla konuştuğumda böyle bir başvuru bile olmadığını belirtiyorlar. Belki aracı kişiler olabilir ama Esad'ın çevresinden aldığım bilgiye göre, böyle bir görüşme talebi yok" diye konuştu.

'TÜRKİYE YÜZDE 100 TEHDİT ALTINDA'

Türkiye'nin ciddi bir tehdit altında olduğunu vurgulayan Mahalli, "Türkiye yüzde 100 tehdit altında. Bu işlerin şakası yok. İlk hedef belki Türkiye değil ama kesinlikle tehlike altında. Birinci tercih savaş, ikinci tercih ise ülkeyi ekonomik ve mali açıdan çökertmek. Üçüncü olarak da PKK gibi gruplar aracılığıyla içeriden eylem yaptırmak. Cübbeli Ahmet bile Türkiye’de Vahhabilerin silah yığdığını söylemişti, ancak kimse bunu ciddiye almadı" dedi.

Mahalli, bu tehditlerin Orta Doğu'daki tarihsel ihanetlerle bağlantılı olduğunu belirterek, "Ortadoğu'yu anlamak için bölgenin tarihini bilmek gerekir. Bu coğrafyada en tehlikeli şey ihanettir. Kim kime ne kadar ihanet ettiğini göremezsen, bölgede hiçbir şeyi anlayamazsın" ifadelerini kullandı.

Yayının tamamını izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız

 

https://youtu.be/cm8W-70cxTI