CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

SeçkinHaberTv- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak gazetecilerin gününü kutladı.
Halkın eksiksiz, doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkının en etkin şekilde kullanmasına aracılık ederek demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından biri olan basın kuruluş ve mensupları oldukça önemli bir görevi yerine getiriyor. Başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin hızlandığı, çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görevini layıkıyla yerine getiren gazetecilerimizin sorumluluğu bir kat daha artmaktadır.” dedi.
Gazetecilerin son yıllarda büyük baskılar yaşadığını ifade eden Bülbül, “2023 yılında 280 gazeteci yargılandı, 821 kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu gazeteci sayısı şu an 57, işine son verilen gazeteci sayısı ise 58 oldu. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi 2023 yılında Türkiye 180 ülke arasında 165'inci sırada yer aldı. Bu verilere baktığımızda ülkemizdeki gazetecilerin ne kadar baskı altında olduğunu görebiliyoruz. Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve fikir özgürlüğünden söz edilemez. Gazeteciler kendi günlerini bile iktidarın baskısı altında yaşayarak kutlamak zorunda kalıyorlar. Bu duygu düşüncelerle gazetecilerin daha özgürce haber yaptığı bir Türkiye dileğimizi tekrar söylemek istiyoruz. Saray iktidarının halkın haber alma hakkına yönelik tüm engellemelerine karşın fedakarca çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlar, tüm çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.