Diyarbakır CHP Atatürk anıtına çelenk bıraktı CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği fikri hür, vicdanı hür genç nesillerin aklın ve bilimin rehberliğinde Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağına vurgu yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na Çelenk sundu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorluklara değinen Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 105’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çelenk sunma törenimizi gerçekleştirdik. 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’dan bağımsızlık ateşini yaktı.  Emperyalizme karşı kazanılan zaferin adı olan 19 Mayıs, esaretin bittiği gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de doğduğu gün olan 19 Mayıs umut oldu. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği fikri hür, vicdanı hür genç nesillerin aklın ve bilimin rehberliğinde Cumhuriyeti ilelebet yaşatacaktır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.