UNESCO’DAN ‘SEMBOLLERİN DANSI’ SERGİSİ!

SEÇKİNHABERTV- UNESCO’nun Paris’te bulunan merkezindeAzerbaycan'ın ilk yapay zeka sanatçısı Şuşa tarafından oluşturulan"Sembollerin Dansı" sergisi açıldı. Mezo Digital Art tarafındanhazırlanan sergi, teknoloji ve sanatı harmanlayarak ziyaretçileri Azerbaycanipek sanatının büyülü yolculuğuna çıkarıyor.

 

UNESCO’nun merkezi olan Paris’te yeralan "Sembollerin Dansı" sergisi, Azerbaycan ipek sanatının teknolojiyle buluşmasınaev sahipliği yapıyor.

 

Azerbaycan'ın ilk yapay zeka sanatçısıŞuşa tarafından oluşturulan sergide her eser, modern çağın sanat anlayışınıyeniden şekillendiren bir hikayeyi anlatıyor.

Serginin kültürel alışveriş için debir zenginlik olduğunu belirten Mezo Digital Art Yönetim Kurulu Başkanı NabatGarakhonava ‘UNESCO'ya, Azerbaycan'ın UNESCO Büyükelçisi'ne ve Azerbaycan'ınFransa Büyükelçisi'ne sarsılmaz destekleri için inanılmaz müteşekkiriz.Desteğiniz bizim için dünyalara bedel. Bu prestijli platformu sağladığı içinUNESCO'ya ve bu sergiyi hayata geçirme konusundaki özveri ve çabaları içinBüyükelçilere yürekten teşekkür ederiz.Yolculuğumuz boyunca her zaman yanımızdaolan değerli sanatçımız Bager Akbay'a ve bu harika eserlere katkılarındandolayı yetenekli sanatçılar Ahmet Rüstem, Hakan Sorar ve Uğur Acil'e teşekkürederiz.Siz değerli sanat dostlarımızı bu görsel şöleni yaşamaya ve dijitalsanatın sınırlarını zorlayan bu özel sergiyi keşfetmeye davet ediyoruz’ diyor.