CHP’li Ateş, bin 200 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi davasında ailelere destek verdi SUÇLULAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

SEÇKİNHABERTV-Ebrar sitesi davalarını takip eden Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, dönemin siyasetçi, bürokrat, müteahhit üçlüsünün el ele, kol kola verip inşaat mühendisliği bilimi ve yasaların verdiği sınırı zorlayarak o binaları yaptığına dikkat çekerek, “Aileler suçluların cezasını çekmesini, adalet önünde hesap vermesini istiyor” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve bin 200 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi davasının dün yapılan duruşmasını izleyerek, ailelere destek verdi. Ebrar sitesi ile ilgili davaları hukukçularla takip eden Başkan Ateş, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yaptı.

BİLİMİN VE YASALARIN VERDİĞİ SINIRI ZORLAMIŞLAR
Ebrar Sitesi davalarının çözülmesi en zor davalardan biri olacağını ifade eden Başkan Ateş, “Klasörlerle dolu belgeler, iddialar, savunmalar var. Ama maalesef o dönemki siyasetçi, bürokrat, müteahhit üçlüsü el ele, kol kola verip o binaları inşa etmişler. Hem de hiç denetime tabi olmadan, inşaat mühendisliği bilimi ve yasaların verdiği sınırı zorlayarak bu binalar yapılmış. Bu yanlışlıklar sonucu Ebrar sitelerinin olduğu alanda bin 200 vatandaşımız hayatını kaybetti. Orası bu insanlarımıza mezar oldu” dedi.

KİM SORUMLUSU İSE ADALET ÖNÜNDE HESABI SORULMALI
Ebrar sitesinde yaşamını yitirenlerin ailelerinin taleplerini de dile getiren Başkan Ateş, “Aileler suçluların cezasını çekmesini, adalet önünde hesap vermesini istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim talebimiz de burada hayatını kaybedenlerin hayatlarını kaybetmelerinden kim sorumlusu ise adaletin önünde bunun hesabının sorulmasıdır” diye konuştu.
6 Şubat depremlerinde acının simgesi olan Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi’nde 320 daire “Depreme dayanıklı cennetten bir köşe” denilerek satılmıştı.