Poyraz Baltacıgil & Cem Esen ikilisi Gümüşlük’te festivalin konuğu oldu

SEÇKİNHABERTV- 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle tüm hızıyla devam ediyor… Tarihi taş ocağında iki büyük yeteneği konuk eden Festival, Bodrumlu sanatseverleri bir araya getirdi…

 

 

Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazanan Çellist Poyraz Baltacıgil, Gümüşlük Müzik Festivali’nin tarihi mekanı Antik Taş Ocağı'nda Piyanist ve Besteci Cem Esen ile birlikte bir konser verdi. İki genç yeteneği bir araya getiren konserde, sanatçılar Schumann ve Azarashvili’nin yapıtlarına yer verildi.

 

 

Başarılarıyla göz dolduruyorlar

Çellist Poyraz Baltacıgil, Türkiye'de ve dünyada önemli konser salonlarında solist olarak sahne aldı. Solo konserlerinin yanı sıra yeni albüm projeleri üzerinde çalışmaya devam eden sanatçı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda yardımcı baş çellist olarak da görev yapıyor.

 

Piyanist ve Besteci Cem Esen, 41 Opus numarası altında 100'den fazla eser besteledi ve yayınladı. 19. Antalya Piyano Festivali'ne davet edilerek, Gürer Aykal'ın ilk piyano sonatının prömiyerini yaptı. Birçok ödülün de sahibi olan Esen, halen Hochschule für Musik, Theatre und Medien – Hannover'da piyano eğitimi alanında yüksek lisans yapıyor ve Roland Krüger ile çalışıyor.

 

Baltacıgil & Esen ikilisi alkışlandı

Çellist Poyraz Baltacıgil ve Piyanist Cem Esen ikilisi, Gümüşlük’te festival sahnesinde ilk olarak F. Schumann’ın, “Adagio & Allegro Op.70” adlı eserini seslendirdi. İkili, daha sonra yine aynı bestecinin “Fantezi Eserleri, Op. 73” başlıklı yapıtını seslendirerek alkış aldı. Program, V. Azarashvili’nin, “Nostalji” ve Cem Esen’in, “Viyolonsel Sonatı, Op. 23” başlıklı yapıtlarıyla devam etti. Finalde izleyicinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Baltacıgil ve Esen ikilisi bu defa Rahmaninoff ’la bis yaparak, bestecinin sevilen eseri, “Vocalise”ı seslendirdi. Gece bu eserle birlikte son buldu.