İtalya’nın sevilen piyanisti Lorenzo Di Bella Gümüşlük’te

SEÇKİNHABERTV- Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, “Heyecan verici sofistike bir müzisyen” ile devam ediyor. İtalyan Lorenzo Di Bella, 10 Ağustos Cumartesi akşamı, Antik Taş Ocağı’nda olacak…

 

 

Efsane sanatçı Lazar Berman tarafından “yetenekli bir piyanist, parlak bir virtüöz, heyecan verici ve sofistike bir müzisyen” olarak tanımlanan Lorenzo Di Bella, Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Antik Taş Ocağı’nda dinleyiciyle buluşacak. Sanatçı, konser programında Bach, Leveque, Chopin, Schubert, Liszt gibi bestecilerin eserlerine yer verecek.

 

 

Birçok orkestra ile çaldı

Piyano çalışmalarına beş yaşında başlayan Di Bella, birçok uluslararası piyano yarışmasında ödül kazandı. 2005 yılında Kiev’de düzenlenen “V. Horowitz” Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü ve altın madalya aldı. Yoğun müzikal faaliyetleri onu birçok orkestra ile işbirliği yapmaya yöneltti.

 

Teramo’daki G. Braga Yüksek Müzik Okulu’nda baş piyano profesörü ve İtalya Recanati’deki Accademia Pianistica delle Marche’ın sanat yönetmeni olan Lorenzo Di Bella, aynı zamanda Civitanova Classica Piyano Festivali, Mugellini Müzik Festivali ve San Benedetto del Tronto’daki (İtalya) La Palma d’Oro Uluslararası Piyano Yarışması’nın kurucusu ve sanat yönetmenidir.

 

 

Lorenzo Di Bella’nin konser programı

İtalyan piyanist, festivalin tarihi konser alanına J.S. Bach’ın,” Leveque: Sheep may safely graze, BWV 208” başlığını taşıyan eseri ile çıkacak. Daha sonra F. Chopin’den, “Scherzo No. 2, Op. 31” adlı yapıtı sunacak olan Lorenzo Di Bella’nin seslendireceği eserler şöyle sıralanacak: F. Schubert, “Impromptu No. 4, Op. 90”; F. Chopin, “Balad No. 1 Sol minör, Op. 23”; yine aynı besteciden, “Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante Op.22” ve son olarak; F. Liszt, “Réminiscencesde Norma, S.394”