Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’nin Geleceği Üzerine BCP’den Çarpıcı Açıklamalar



Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor: BCP Genel Başkanı Hakkı Karğın’dan Uyarılar

Yeni Dünya Düzeni ve Değişimler

SEÇKİNHABERTV- Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Hakkı Karğın, ulusal bildirisinde, yeni dünya düzeninin kurulma aşamasında ortaya çıkan gelişmelerin yaşam şeklimizi belirlediğini vurguladı. Karğın, "Eğer yaşam tarzımızı dünyadaki gelişmeler belirliyorsa -ki öyle- insanlığın buna kayıtsız kalması olanaksız. Yeniliklerin ve değişimlerin insanlığı ne yönde etkileyeceği çok bilinmeyenli bir denklem görüntüsü verse de her şey bizi olması gerekene doğru sürüklüyor" dedi.

Karğın, dünya nüfusunun her saniye üç kişi arttığını ve kaynakların azalmasıyla egemen güçlerin hedeflerinin dünya halkları üzerinden hesaplaştığını belirtti. "Üretim araçlarının kimlere ait olduğu olgusu karşımıza çıkıyor. Dünyadaki olay ve döngüleri incelediğimizde, ortalama her yüzyılda bir büyük değişimlerin meydana geldiğini ve üretim araçlarının sahip olduğu güçlerin değiştiğini görüyoruz. Özellikle 4. sanayi devrimi ve biyoteknolojik devrimle yüz yıllık süreç daha da kısaldı" diye konuştu.

Covid-19 salgınına da değinen Karğın, "Emperyalizm, 2020 yılında Covid-19 salgınını dünyaya yayarak, yeni dünya düzeni oluşturma yolunda adımlar attı. Bu salgına odaklanan dünya toplumları, ABD’nin kendi şirketleri aracılığıyla ortaya koyduğu ve normalleşen tekelci anlayışını kabullendi. Geçim sıkıntısı bile ikinci plana düştü, çünkü insanların artık tek sorunu vardı: salgına yakalanmamak ve ölmemek" dedi.

Türkiye’nin Kurtuluşu ve Cumhuriyet İlkelerine Dönüş

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu karmaşadan sıyrılmasının tek çözüm yolunun, 1924 kurucu anayasasında belirtilen Türkiye Cumhuriyeti sistemine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Karğın, "Türkiye’yi emperyalizmden kurtarmanın tek yolu Cumhuriyet ilkelerine sadık kalmaktır. Saflar NET: Ya ihanet ya da Cumhuriyet!" dedi.

Yeni Dünya Düzenine Karşı Direniş

BCP Genel Başkanı Hakkı Karğın, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu karmaşadan sıyrılmanın çözüm yollarını bulmak tek hedefimizdir. 1924 kurucu anayasamızda belirtilen Türkiye Cumhuriyeti sistemine sahip çıkmak Türkiye’yi emperyalizmden kurtarmanın tek yoludur" diyerek sözlerini tamamladı. "Saflar NET: Ya ihanet ya da Cumhuriyet!" ifadeleriyle kararlılıklarını vurguladı.