Elvan Erdin resim sergisi tarihi şapelde açılıyor

SEÇKİNHABERTV- Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Ressam Elvan Erdin’in, “Yetecek kadar”  başlıklı resim sergisi, 11 Ağustos Pazar günü sanatseverlerle buluşacak…

 

Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılacak olan sergide sanatçının son dönem çalışmalarının yanı sıra farklı dönemlerde ürettiği eserleri sergilenecek. Ressam Elvan Erdin’in resim ve yerleştirmelerinden oluşan sergi, 25 Ağustos Pazar gününe kadar, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00-20.00 arası sanatseverlerin ilgisine açık olacak.

 

Babası da mimar olan Elvan Erdin, çocukluğundan bu yana sanatla iç içe büyümüş bir sanatçı. Resme ilk olarak çocukluk yaşlarında başlayan Elvan Erdin, normal lisede okumayı reddederek Maçka Teknik Lisesine kaydolmuş.  Buradan Endüstriyel Boya ve Dekorasyon bölümünden mezun olan Erdin, “malzemeyi burada sevdim, boyayı zaten çocukluğumdan beri severdim ama böylece derinine indim ve ressam olmaya karar verdim” diyor. Daha sonra İngiltere’ye yerleşen Erdin, resim eğitimini Croydon College Fine Arts Painting bölümünde tamamlamış. İleriki dönemlerde Guildhall University, London’da İnterior design ve Technology bölümüne devam etmiş ve BA Honours degree ile mezun olmuş.

 

Sanat hayatına 2019’dan sonra Bodrum’da devam etmiş

Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, kişisel sergiler açmış, fuar ve bianellere katılmış, çeşitli tasarım ve sanatsal projelere imzasını atmış. 2019 yılında Bodrum’a yerleşen Elvan Erdin, ürettiği eserleri Bodrum’un kimliğinden ayrı düşünmek istemiyor; çağdaş bir yaklaşımla kentin tarihiyle uyumlu sergiler açarak Bodrum’un hafızasına eklenmeyi amaçladığını ifade ediyor. Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’ndeki sergiyi çok önemsediğini belirten sanatçı, “Kilise çok özel bir mekan; duvarların dili olsa kim bilir neler anlatırlardı bize” diyor.

 

3 kişilik bir sanat inisiyatifini temsil eden Erdin, daha önce Bodrum’da 3 küratöryel proje gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Bodrum Dağbelen’deki “Ayşe Teyze” konulu sergi, Bodrum Kent Müzesi’nde “Merhaba” başlıklı bir proje; Bodrum Deniz Müzesi’ndeki “Deniz Ülkesi” sergisi.

 

Sanatçının insiyatiften bağımsız olarak açtığı sergilerinden bazıları şöyle:

 Gümüşlük Cemile’nin Sabunları’ndaki kişisel sergisi, Bargilya Festivali kapsamında gene tarihi bir yapıda, ‘Tuz Deposu’nda açılan ‘Kuşlar’ adlı grup sergisi ve Bodrum Yağhane’de açılan kişisel sergi.