BAŞKAN ATEŞ: ELBİSTAN'IN HAVASINI SUYUNU KİRLETENLER ŞİMDİ İŞÇİNİN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİ!

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Elbistan ilçesinde bulunan termik santrali ziyaret ederek burada çalışan işçilerin sorunlarını dinledi. Ateş, santral işletmesinde yaşanan sorunları gündeme getirerek işçilerin yaşadığı zorluklara ve mobbinglere de dikkat çekti.


Başkan Ateş, yaptığı açıklamada termik santralin çevreye verdiği zararlardan bahsederek: “Elbistan ilçemizde termik santraldeyiz. Termik santralle ilgili her gün bir sorun yaşıyoruz. Maalesef ki Kahramanmaraş'ın havasını, suyunu kirletenler bu sefer de insanların ekmeğine göz dikmişler” dedi.

İşçiler Geçim Mücadelesi Veriyor

Santralde çalışan işçilerin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirten Ateş:"Bu ülkede enflasyon yüzde yüz oranında artış gösterirken burada çalışan personel, ailesini geçindirmekte büyük zorluk çekiyor. Ocak ayında aldıkları maaş gün geçtikçe eriyor. Çalıştıkları birime göre emsal işlerin neredeyse üçte birinden daha az maaş aldıkları için iş verenden zam talebinde bulunmuşlar" diye konuştu.

İşverenin Teklifi Yüzde 6 Zam

Ünal Ateş, işçilerin zam taleplerine işverenin sadece yüzde 6 zam teklifiyle yanıt verdiğini belirtti. "İş verenin zam oranı ise yüzde 6 olmuş. İnsanda biraz vicdan olur. Ocak ayından bu zamana kadar bu ülkede her şey yüzde 6 oranında mı arttı? Diğer illerde verilen maaş neden konu Kahramanmaraş olduğunda verilmiyor? Burada çalışan personelin çalışma saatleri ağır, çalışma şartları ağır. Fakat konu maaş zammına gelince iş verenler elini cebine atmaktan çekiniyor" dedi.

Sekiz İşçi İşten Çıkarıldı

Ateş, düşük zam oranını kabul etmeyen işçilerin işten çıkarılması konusuna da değinerek: "İş veren yüzde 6 maaşı kabul ettiremeyince bu sefer 8 işçinin işine son veriyor. Burada bu insanlar haftanın 7 günü çalışıyor. Kanuni olan dinlenme iznini bile vermiyorlar. İzin kullanmak isteyen olursa da maaşlarını kesiyor ya da sigortalarını yatırmıyorsunuz. Siz bu gücü kimden alıyorsunuz, burası dağ başı mı?" diye sordu.

Sendika ve Şirket Arasında Bağ mı Var

Başkan Ateş, sendika ve santral işletmesi arasındaki olası bağlantılara da dikkat çekti. “Buraya bakan sendikanın şirket ile bir bağlantısı var mı? Mesela servisler o sendikanın yetkilisinin olabilir mi acaba? Ya da bu sendikanın kamyonları deprem konutlarını yapan Çelikler Holdingin inşaatında çalışıyor olabilir mi? Eğer öyle bir şey varsa bu asla kabul edilemez, büyük bir rezilliktir. Patronlar iş ilişkisi olan bir insan işçinin hakkını savunabilir mi? Bu nedenle acilen istifa etmelisiniz" ifadelerini kullandı.

İşçilerin Haklarını Vereceksiniz

Ünal Ateş, haksız yere işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını ve işçilere insani şartlarda çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini belirtti. "Öte yandan haksız yere çıkarttığınız işçileri tekrardan işe alacaksınız. Bu ülkede yaşayan askerliğini yapmış olan, vergisini veren bu işçilerin hakkını vereceksiniz. İnsani şartlar altında çalıştıracaksınız" dedi.

Bu Düzen Değiştiğinde Hesabı Sorulacak

Son olarak, santraldeki kötü çalışma koşullarının ve mobbing uygulamalarının hesabının sorulacağını belirten Ateş: "Bu düzen böyle gitmez, bu düzen değiştiğinde bunların hepsinin hesabı sorulur. Bu konunun takipçisi olacağız. Ben buradan yetkililere sesleniyorum; yaptığınız hatadan geri dönün. Yoksa bunun hesabı elbet sorulur" diyerek sözlerini tamamladı.