“Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” Gümüşlük sahilinde idi

SEÇKİNHABERTV- Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Ethem Özgüven’in son filminin gösterimiyle,

devam etti…

 

 

Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” adlı belgesel, Gümüşlük festival merkezinde ücretsiz gösterildi. - singingindarktimes.org – Ethem Özgüven’in yönettiği 42 dakikalık belgesel, depremin Hatay’daki izlerini sürüyor; 2024 yılı yapımı belgesel, Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın hikayesini ve geçen bir yılın sonunda Hataylı sanatçıların dayanışmasını anlatıyor.  

 

 

“Antakya.

Yıkık bir şehir, aslında bir şehirden daha fazlasıdır.

Binaları, sokakları, anıları yıkıntıların altına gömüldükten sonra belki de bir şehrin özü kalır geriye. Belki de bir "seda" tüm bu enkazı toplar ve bir araya getirir. 'Hatay Akademi Senfoni Orkestrası' bu amaçla yola çıktı.

Direncin yankıları umudun ahengiyle buluşuyor. Sadece bir şehri yeniden inşa etmek için değil, bir toplumun ruhunu yeniden inşa etmek için yıkıntılar ve melodilerle dolu bir yolculuğa çıkarken bize katılın. Felaketin küllerinden dayanışmanın senfonisi doğuyor.”