CHP MUŞ İL BAŞKANI SÖNMEZ'DEN ÇİFTÇİLERE DESTEK



   SEÇKİNHABERTV-    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, çiftçilerle ilgili yapılan son düzenlemelere sert eleştirilerde bulundu. Ülke genelinde çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Sönmez, tarımsal üretim politikalarının yetersizliğine vurgu yaptı.
ÇİFTÇİLERİN TARLALARI ELLERİNDEN ALINIYOR
       Sönmez, son yasayla çiftçilerin iki yıldır ekemedikleri tarlaların ellerinden alınacak. Bu arazilerin kimlere verileceğine dair belirsizlikler ise sürüyor. Bu yasa kabul edilemez. Çiftçilerimizin tarlaları üzerindeki hakları yok sayılıyor” şeklinde konuştu.  Tarım politikalarının yetersizliğinden dolayı çiftçilere destek verilmediğini ifade eden Sönmez, “Eğer yeterli destek vermiş olsaydınız, çiftçilerimiz her üründen kazanç elde ediyordu ve tarlalar boş kalmazdı” dedi.
ÜRETİMDEKİ DÜŞÜŞÜN SORUMLUSU HÜKÜMET
       Çiftçilerin maliyetler altında ezildiğini ve üretimden kaçtığını söyleyen Sönmez, bunun sorumlusunun çiftçiler değil, hükümetin uyguladığı tarım ve ekonomi politikaları olduğunu belirtti. Sönmez, “Yapılan planlamalar, kabul edilebilir uygulamalar değildir. Çiftçilerimizin arazilerine el koymak, büyük şirketlere peşkeş çekmekten başka bir şey değildir” dedi.
ÇİFTÇİNİN HAKLARI GÖZARDI EDİLMEMELİ
       Sönmez, çiftçilerin değerinin bilinmesi gerektiğine işaret ederek, “Bu uygulamalara derhal son verilmeli. Çiftçilerin hak ettiği değeri görmesi ve ülkemizde düzen içerisinde yaşaması için gerekli adımları atmalısınız” şeklinde konuştu. Ülke genelinde çiftçi eylemlerinin artmasına dikkat çeken Sönmez, çiftçilerin mücadelelerinin yanında olduklarını da bildirdi.
GAZİANTEP’TE FISTIK MİTİNGİNE VİCDANİ DESTEK
        Mehmet Şerif Sönmez, Gaziantep’te gerçekleştirilecek Fıstık Mitingi’ne de dikkat çekerek: “Çiftçiler para kazanamadı, fıstık, ay çekirdeği, pamuk, buğday gibi ürünlerde zarar yaşadı. Çiftçilerin yaşadığı bu kargaşa, sürdürülebilir tarımsal politikaların eksikliğinden kaynaklanıyor. Öncelikle düzgün tarımsal üretim politikalarını belirleyin” diyerek, çiftçilere hak ettikleri desteğin sağlanması çağrısında bulundu.