Badur’dan Dilruba Kayserilioğlu’nun Tutuksuz Yargılanması Gerektiğine Dair Açıklama

SEÇKİNHABERTV- Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanvekili ve Hukuk Danışmanı Av. Nilüfer Badur, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti. Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos tarihinde tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Av. Nilüfer Badur, Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Dilruba Kayserilioğlu’nun bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanması, ifade özgürlüğü bağlamında ciddi bir ihlaldir. Hukuki süreçler elbette işletilmeli, ancak tutuklama gibi ağır bir tedbirin uygulanması bu süreçte orantısız bir yaklaşım olarak değerlendirilmektedir. Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyoruz.”

Av. Badur, Dilruba Kayserilioğlu’nun ifadelerinde üslup sorunları olduğunu belirtti ancak hukuki çerçevede yapılacak düzenlemelerle bu tür durumların ele alınması gerektiğini vurguladı. “Kayserilioğlu’nun üslubu tartışmalı olabilir, ancak bu durum, tutuklu yargılanmayı haklı kılacak bir gerekçe değildir. Sokak röportajlarıyla ilgili hukuki düzenlemelerin çerçevesinin çizilmesi gerektiğine inanıyoruz, ancak tamamen yasaklama yoluna gidilmesi de bir çözüm değildir,” dedi.

Badur, Kayserilioğlu’nun “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından tahliye edilmesine rağmen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamasıyla tutukluluğunun devam ettiğini hatırlatarak, 3 Eylül’deki duruşmada adil bir yargılama süreci işletilmesini temenni etti.