Özdemir’den Dilruba Kayserilioğlu İçin Serbest Bırakılma Çağrısı

SEÇKİNHABERTV- Güçlü Türkiye Partisi Emekçi Temizlikçi Kadınlar Sorumlusu Fatma Şahin Özdemir, Dilruba Kayserilioğlu’nun haksız yere cezaevinde tutulmasına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kayserilioğlu, bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmış ve 14 gündür cezaevinde bulunmaktadır.

Fatma Şahin Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dilruba Kayserilioğlu’nun bir sokak röportajında ifade ettiği görüşler nedeniyle cezaevinde bulunması, ifade özgürlüğü bağlamında ciddi bir ihlaldir. Özellikle sağlık sorunları olan bir kadının bu şekilde tutuklu kalması, vicdanları yaralayan bir durumdur. Dilruba’nın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini savunuyoruz.”

Özdemir, Dilruba’nın sağlık durumunun da göz önünde bulundurularak, tutuksuz yargılanması gerektiğini vurguladı. “Kalbi delik olan Dilruba’nın cezaevi koşullarında tutulması, onun sağlığını tehlikeye atmaktadır. Adaletin bu kadar ağır bir şekilde uygulanması, hem insan haklarına hem de toplumsal vicdana aykırıdır,” dedi.

Fatma Şahin Özdemir, Dilruba Kayserilioğlu’nun derhal serbest bırakılması ve adil bir yargılama sürecinin işletilmesi gerektiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu: “Kadınlarımızın sesini duyurmak, haklarını savunmak için buradayız ve Dilruba’nın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Adalet yerini bulana kadar bu çağrımızı sürdüreceğiz.”