Türk Uçağında Dehşet Anları !-VİDEOLU HABER

SEÇKİNHABERTV- Türkiye’den Havalanarak Nijerya’nın başkenti Abuja’ya giden özelbir havayolu şirketine ait uçakta bulunan 103 adet sınırdışı edilmiş Nijeryalıkaçak uçaktan inmek istemeyerek dehşet yaşattı. Türk güvenlik güçlerinin üstüngayretleri ile savuşturulan saldırı yolcular tarafından an be an kaydedildi.Hostesleri rehin almaya çalışan saldırganlar çok sayıda kilşinin yaralanmasınaneden oldu.

 

Southwind Airlines isimli özel bir Türk Havayolu Şirketineait uçak 28 Haziran günü Türkiye den havalanarak Nijerya’nın başkenti Abuja ya doğru yola çıktı. Uçaktasınırdışı edilen 103 Nijeryalı kaçak ta Türk güvenlik güçlerinin nezaretindebulunuyordu.

İddialara göre havayolu şirketi gerekli güvenlik önleminialmamış, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen de gereğinden fazla kadınhostesi bu uçuşta görevlendirmişti.

Uçağın Abuja havalimanına inişinden sonra Türk güvenlikgüçleri kontrollü bir biçimde sınırdışı edilen kaçakları tahliye ederek Nijeryapolisine teslim etmeye çalıştığı sırada kelepçeleri çözülen Nijeryalı kaçaklargeri dönüp saldırıya başladı.

Hostesleri rehin almaya çalışan saldırganlar mutfakkısmından ele geçirdikleri bıçak gibi aletlerle birçok kişiyi yaraladı.Güvenlik güçlerinin üstün gayreti sayesinde püskürtülen saldırı dakikalarcadevam etti.

Başta pilotlar olmak üzere hostes ve hostların güvenliğinisağlayan Türk güvenlik güçlerinin gayretleri sayesinde saldırı hafif atlatıldı.

Uçakta yaşanan dehşet anları diğer yolcular tarafından an bean kaydedildi.

İhmal Var Mı?

Son günlerde şaibelerle anılan Southwind Airlines şirketihakkında ihmal iddiaları var. Şirket hakkında önceki gün Antalya savcılığınakapsamlı bir suç duyurusunda bulunuldu. Yasadışı işlere karıştığı iddia edilenşirketin yöneticisi de Lübnan asıllı Alman vatandaşı olan bir kişi.

Baskı ve mobbinge maruz kalarak şirketten atılan çalışanlartarafından yapılan suç duyurusunda 28 Haziranda gerçekleşen bu saldırıya daayrıntılı olarak yer verilmiş. Bu türden yüksek güvenlik önlemi gerektirenuçuşlarda kullanılacak personelin eğitimli ve uygun olması gerekirken şirketson dakikada personel değiştirip 13 kadın hostesi uçuşa göndermiş.

Antalya savcılığının yürüteceği soruşturma da şirkethakkında bir çok iddia daha bulunuyor.

(HABER: GÖZCÜTV)