Av. Lütfullah Önder’den Sert Tepki: "Adaletimiz de Kalkınmamız da Tıkır Tıkır Maşallah!"

SEÇKİNHABERTV-Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder, Dilan ve Engin Polat çiftinin tahliye kararına sert tepki gösterdi. "Toplum vicdanını yaralayan bu karar, zaten zayıflamış olan yargıya güveni bir kez daha sarstı," diyen Önder, alınan tahliye kararının kamuoyunda büyük bir infial yarattığını vurguladı.

Önder, 40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren kara para aklama suçlamasına rağmen sadece 9 ay sonra gelen tahliye kararını "paradoks" olarak nitelendirdi ve karar vericilerin bu durumu kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerektiğini belirtti. Önder, "Eğer her şey bir yalansa, Polat çiftinden özür dileyin. Ama değilse, mübaşirden hakime kadar herkesin mal varlığını, para trafiğini araştırın ve yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin!" sözleriyle yargıya yönelik eleştirilerini sertleştirdi.

"Adalete Olan İnanç Sarsıldı"

Tahliye kararının ardından toplumda adalete olan güvenin yerle bir olduğunu ifade eden Önder, "Mahkemelerde haksız yere müebbet hapis cezaları alan erler, Harbiyeliler, kursiyer teğmenler söz konusu olduğunda adalet vardı, şimdi neden yok?" diyerek, çifte standart iddialarına dikkat çekti. Önder, "650 milyon TL kara para aklama suçuyla yargılanan bir çiftin tahliyesi, adalete olan inancı derinden sarsmıştır," dedi.

"Bu Kararın Altında Güçlü İlişkiler Var"

Polat çiftinin serbest bırakılmasının ardında kara para aklama suçlarına karşı etkisiz bir devlet yapısı olduğunu öne süren Önder, "Dilan ve Engin Polat’ın arkasındaki gücün büyüklüğü ortada. Ülkenin gözü önünde suç işleyen çalışanlarını bile hapisten çıkaracak kadar güçlüler," diye konuştu. Devletin kendi vatandaşlarına karşı daha sert olduğunu iddia eden Önder, "Hakkını arayan köylüye aslan kesilen devlet, bu suçlular karşısında ne yazık ki sessiz kalmıştır," dedi.

"Devlet Aklı mı, AKP Adaleti mi?"

Önder, kara para aklama suçuyla yargılanan kişilerin bu kadar kısa sürede serbest kalmalarını eleştirerek, "Yok, 5 bin yıllık devlet aklıymış, yok devlet gelenekleriymiş; bunları geçelim. Bu kişiler 40 yıl hapisle yargılanırken, 1 yıl bile dolmadan serbest bırakıldılar," ifadelerini kullandı. AK Parti iktidarının adaleti yozlaştırdığını belirten Önder, "Şimdi ultra lüks bir hayat yaşayacaklar ve AKP Türkiyesi’nin gerçek yüzü budur," dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin arayışında adalet zayıfın güçlü karşısında sığındığı limandır. Diyen  Av. Lütfullah Önder, "üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü diyerek iktidara gelenler üstünlerin hukukunu tam olarak yerleştirdiler." diyerek sözlerini sonlandırdı.