GTP GENEL BAŞKAN VEKİLİ NİLÜFER BADUR: "NE İÇİN YAŞIYORUZ?"

SEÇKİNHABERTV- Güçlü Türkiye Partisi Genel Sekreteri, Genel Başkan Vekili ve Hukuk Danışmanı Av. Nilüfer Badur, "Ne için yaşıyoruz?" sorusunu gündeme getirerek, Türkiye’deki yaşam koşullarına dikkat çekti. Badur, güvenlik, iş, gelecek, hukuk ve anayasa gibi temel unsurların yokluğunun altını çizdi.


KUTSAL OLAN ADİL VE ONURLU BİR YAŞAMDIR

Badur, yaşamın kutsallığının yalnızca nefes almak olmadığını belirterek yaptığı açıklamada: "Güvenlik yok, iş yok, gelecek yok, hukuk yok, anayasa yok. Yaşıyoruz, bu yaşamak çok kutsal öyle mi? Öyle değil. Yaşamın kendisi değil, kutsal olan adil bir yaşam. Kutsal olan onurlu bir yaşam. Kutsal olan haysiyet sahibi bir yaşam. Kutsal olan güvenli bir yaşam.

EKONOMİK SORUNLAR VE AİLELERİN ZORLUKLARI

Okulların açıldığı bu hafta, çocuğunun beslenme çantasına yiyecek içecek alamayacak durumda olan anne babalar, çocuğun okul üniforması, kırtasiye, çanta, ayakkabı vs. giderlerini alamayacak durumda olan anne babalar; evine ekmek götürmek ve çocuklarının beslenme çantasına yiyecek alabilmek adına çalışan seyyar satıcılık yapan babanın malzemesinin zabıtalarca el konulması hepsi artık vicdanımızı sızlatıyor. Ekonomik olarak çöküşteyiz, vatandaş tencerede ne kaynatacağını kara kara düşünüyor; pazardaki fiyatlar ateş pahalısı.

YAŞAM HAKKI VE YAŞAMA HAKKI YOK


Sizce anne babalar meyve sebze alabiliyor mu çocuklarına? Cevap çoğu aile bakımından hayır. Şu anlama geliyor ki Türkiye'de yaşam hakkı var, ancak yaşama hakkı yok. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi anlamında yaşam hakkı, saf nefes alıp verebilmek; yaşama hakkı ise yeterli gıda ile beslenebilmek, sosyal aktiviteleri tiyatro ve sinemaya katılabilmek. Türkiye'de insanlar yaşama hakkı olmaksızın sadece nefes alıp veriyor. Pekala entübe edilmiş bir hasta da yaşam hakkına sahiptir ancak yaşama hakkına sahip değildir. Evrensel İnsan Hakları Sözleşmesi ile tüm insanlığa tanınmış haklardan yaşama hakkı yok.

TARIM VE SANAYİ ATILIMLARI GEREK


Ekonomik anlamda tarım ve hayvancılığı güçlendirerek, yeni projeler üreterek sanayi atılımları yaparak ülkemizde ekonomiyi şahlandırmak gerek. Güçlü Türkiye Partisi tüm bu atılımları yapacak, projeleri ile Türkiye’yi ekonomik çöküşten kurtaracaktır" ifadelerini kullandı.