VEKİL AKALIN: ÇİFTÇİ ENFLASYON SARMALINA TERK EDİLDİ!



SEÇKİNHABERTV- İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, çeltik fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, iktidarı sert bir dille eleştirdi. Tarımsal girdi maliyetlerinin TÜİK verilerine göre bile %50 civarında arttığını hatırlatan Akalın, çeltikte yapılan yaklaşık %29’luk fiyat artışının yetersiz kaldığını vurguladı.

Akalın, çiftçilerin enflasyon sarmalına terk edildiğini belirterek: “TÜİK’e göre bile tarımsal girdi maliyetleri %50 civarında açıklanırken, çeltikte verilen fiyat geçen yıla oranla yalnızca %29 arttı. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu fark, çiftçimizin üretim yapmasını neredeyse imkânsız hale getiriyor. Enflasyon karşısında eriyen bu fiyatlarla çiftçilerimiz nasıl ayakta kalacak?” dedi.

"TARIM TÜRKİYE İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"

Vekil Akalın, çiftçilerin artan maliyetler karşısında desteklenmediğini ve bu durumun üretimi olumsuz etkilediğini ifade ederek: “Çiftçilerimiz her geçen gün daha büyük bir ekonomik yük altında eziliyor. Girdilerdeki yüksek artışlar göz önünde bulundurulmadan verilen bu düşük fiyatlarla tarımın sürdürülebilir olması mümkün değil. İktidar, çiftçiyi kaderine terk etmiş durumda. Unutmayalım ki tarım Türkiye'nin stratejik bir sektörüdüd. Üreticileri acilen yeterli destek verilmelidir. Çiftçimiz bu ülkenin bel kemiğidir. Onları enflasyonun ve artan maliyetlerin pençesinde bırakmak demek, geleceğimizi tehlikeye atmak demektir" ifadelerini kullandı.