ŞİLE’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARINDA “KAHRAMANLARLA YÜRÜYÜŞ” KORTEJİNE VATANDAŞLARDAN ALKIŞLI DESTEK…

 

SEÇKİNHABERTV- Şile’de "Kahramanlarla Yürüyoruz" Yürüyüşü ve Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin 103. yıl dönümünde Gaziler Günü Kutlandı Şile Kaymakamlığı’nın 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlendiği yürüyüş ve çelenk sunma töreniyle gaziler günü kutlamaları gerçekleştirildi.

Şile Kent Meydanında İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Gaziler, aile yakınları, Kamu Kurum Amirleri vatandaşlar bu anlamlı günde bir araya geldi. Kent Meydanında başlayan yürüyüşe İlçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş korteji  Üsküdar caddesi güzergâhından geçerek Belediye Meydanında son buldu. Kutlamalara   İlçe Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı, Şile Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şile Şubesi tarafından sunulan çelenkler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnet ve saygının bir ifadesi olarak yerine konuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından okunan şiir ve günün anlam ve önemine hitaben Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şile Şube Başkanı Saffet Peksoy bir konuşma gerçekleştirdi.  Peksoy; Gazilik onurunun ve gazilerimize duyulan minnetin altını çizdi. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün, Ulu Önderimiz Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik ve Mareşallik unvanı verilişinin yıldönümünü kutlamak münasebetiyle bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise minnetle şükranlarımızı sunuyoruz."

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için verilen mücadelede gazilik ve şehitlik unvanlarının maddi bir karşılığının olmadığını, vatan için verilen bu fedakârlıkların çok daha büyük değerler taşıdığını belirtti. "Şehitlik ve gazilik, vatan, millet, bayrak, namus ve diğer kutsal değerler uğruna inançla kazanılmış unvanlardır," diyen Peksoy, Türk milletinin her zaman bu değerler uğruna mücadele etmeye hazır olduğunu da vurguladı.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.

(HABER FOTO:NURCAN KIRCALI)