CHP’li YONTAR, EĞİTİMDE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ.

SEÇKİNHABERTV- CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, hijyen ve güvenliğin okullarda ciddi sorun haline geldiğine dikkat çekerek, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Tekin’in öncelikli gündemi eğitim olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Yontar, okullarda hijyen sorunu yaşanırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Bugün gündemimiz basketbol” yanıtını eleştirdi.

ANNELER OKULLARDA TEMİZLİK YAPIYOR.
Tasarruf tedbirleri adı altında okullarda güvenlik ve temizlik personellerinin kaldırıldığını ve ağustos ayında çıkarılan bir genelge ile taşımalı eğitime 30 km sınırı koyularak özellikle kırsal bölgede yaşayan ve geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan ailelerine okul sonrasında yardım eden çocukların eğitim haklarının ellerinden alındığına işaret eden CHP’li Vekil: “Gençlerimiz, niteliksiz eğitim sisteminden zarar görüyor. AKP’nin eğitim politikaları dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim olanaklarını ellerinden aldı. İyi ve kaliteli eğitim, yüksek gelirli dar bir azınlığın ayrıcalığı haline geldi. Okullarımızda hijyen ve güvenlik sorunları ciddi boyutlara ulaştı. Veliler bu sorunları kendi çabaları ile çözmeye çalışıyor. Anneler okullarda temizlik yapıyor. Bakanın öncelikli gündemi eğitim olmalıdır.” dedi.

NİTELİKLİ VE PARASIZ EĞİTİM ANAYASAL HAKTIR.
CHP’li Yontar, taşımalı eğitimde servislere getirilen mesafe kısıtlaması ile özellikle köylerdeki öğrencileri tarikat ve cemaatlere yönlendirmenin hedeflendiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Devlet yurtlarının sayısının yetersiz ve kalitelerinin düşük olması nedeniyle, ekonomik sıkıntı içindeki aileler, çocuklarını tarikat yurtlarına göndermek zorunda bırakılıyor ya da aileler çocuklarını okula göndermiyorlar. Oysaki devletin sorumluluğu gelir ve cinsiyet farkı gözetmeksizin çağdaş ülkelerin normlarına uygun bir yaklaşımla bütün yurttaşların eğitim hakkından eşit olarak yararlanmasını sağlamaktır.  Hedefimiz anayasal bir hak olan çağdaş, nitelikli ve parasız bir eğitimi okul öncesinden üniversiteye kadar sağlamak olmalıdır.”