GENEL BAŞKAN BEDRİ YALÇIN'DAN AYŞE ATEŞ'E YILIN ANNELİK ÖDÜLÜ


SEÇKİNHABERTV- Anadolu Birliği Partisi, merhum Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e yılın annelik ödülünü verdi. Ödül töreninde Ayşe Ateş, duygusal bir konuşma yaparak, yaşadığı zorlukları ve mücadele azmini paylaştı.
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın ise yaptığı açıklamada, Ayşe Ateş'in cesaretine ve kararlılığına dikkat çekerek, toplumun bu tür güçlü duruşları desteklemesi gerektiğini vurguladı.
"İKİ KIZIM İÇİN HAYATTA KALDIM"
Ayşe Ateş, ödül alırken yaptığı konuşmada, "O gün, onunla birlikte toprağın altına girdim. Diğer yarım ise iki kızım için hayatta kaldı. Sinan’ın benden ve kızlarımdan alındığı günden bugüne dek yıkıldım; ama yavrularım görmesin diye bir odaya kapanıp ağlıyorum." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Ateş, "Ancak, Sinan'ın vefatından sonra işin başa düştüğünü çok geçmeden anladım. Hayat, bana anneliğin yanında bir de babalık yükümlülüğü verdi." diyerek, hem anne hem de baba rolünü üstlendiğini söyledi.


MÜCADELE VE KARARLILIK
Ayşe Ateş, "Kendimde kötülükle savaşacak gücü buldum ve sessizliğimi koruyarak bu mücadeleye devam ediyorum." diyerek, karşılaştığı zorluklara rağmen mücadele etmeye kararlı olduğunu ifade etti. "Karşımda büyük ve karanlık bir güç olduğunu biliyorum. Ankara'nın göbeğinde, sokak ortasında torbacılar tarafından bir akademisyen, Ülkü Ocakları Genel Başkanı öldürüldü. Bu durumda bana neler yapabileceklerini düşünmek bile korkutucu" dedi.
Ateş, "Mücadele etmekten kaçmanın, henüz yaşamın gerçeklerini anlamayan yetim kalan evlatlarının yaşam hakkını da elinden alacağının bilincindeyim." diyerek, çocuklarının geleceği için savaşmaya devam edeceğini belirtti. "Kamuoyunun, karşı karşıya kaldığımız büyük karanlığın farkında olmasını istiyorum." diyerek, toplumun bu duruma dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
BEDRI YALÇIN'DAN DESTEK MESAJI
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Ayşe Ateş'e yönelik destek mesajında bulundu. Yalçın, "Sözün bittiği ama mücadelenin devam ettiği noktadayız. Ben Ayşe bacıma önce dik duruşu adına, sonra Türk milleti adına, şahsım adına, partim adına teşekkür ediyorum." diyerek, Ayşe Ateş'in cesaretine ve kararlılığına dikkat çekti.
Programda, konuşmaların ardından Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Ayşe Ateş'e yılın annelik ödülünü takdim etti. Yalçın, Sinan Ateş'in anısını yaşatmanın önemine değinerek, kaybolan adaletin iktidarları döneminde yeniden can bulacağını söyledi.