Yazgan’dan Sert Kınama: "Gebze Belediyesi Hayvan Katliamının Hesabını Vermeli!"



SEÇKİNHABERTV- Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, Gebze Belediyesi'ne ait hayvan bakımevinde yaşanan vahşeti sert bir dille kınadı. Yazgan, "Ya Allah Bismillah" diyerek açılışı yapılan bu barınakta, masum kedi ve köpeklerin canlı canlı torbalara konulup çöpe atılmasının asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Yazgan, hayvan haklarının ihlalinin, insana yönelik şiddetin bir yansıması olduğuna vurgu yaparak, "Hayvana şiddet, insana şiddeti tetikler. Bu vahşet cezasız kalmamalı" dedi.

Yazgan açıklamasında, "Hiç mi korkunuz yok Allah’tan? Hiç mi utanmanız yok kuldan? Hiç mi vicdanınız, merhametiniz yok?" sözleriyle tepkisini dile getirdi ve hayvan barınaklarının yıllardır yanlış bir metot olduğunu savunduklarını hatırlattı. Barınaklardaki hayvanların bakımsızlık ve ihmalle ölüme terk edildiğini ifade eden Yazgan, bu durumu defalarca dile getirdiklerini, ancak yetkililerin sessiz kaldığını belirtti.

"Bu Katliam Cezasız Kalmamalı" Yazgan, Gebze Belediyesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı geçiştirmeye yönelik ve samimiyetsiz bulduğunu belirterek, "Bu olay, sokak hayvanlarına yönelik yasanın ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Gebze Belediyesi'nin bu katliamın sorumlularını yargı önüne çıkartması gerekiyor. Yasal düzenlemelerin bu katliamları önlemek yerine çanak tuttuğu ortada" dedi. Yazgan, olayın takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Hayvanları katleden, bu vahşete göz yuman herkes hukuk önünde hesap vermelidir" ifadelerini kullandı.

Kadın Partisi, hayvan haklarının korunması ve bu tür ihlallerin önlenmesi için daha güçlü yasaların uygulanmasını talep ederek, yaşanan bu katliamın faillerinin cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.