CHP’li Baran’dan yenidoğan bebek çetesi” açıklaması KADINLAR, ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİL

SEÇKİNHABERTV- CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, para için 12 bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan bebek çetesi” sonrası hiçbir istifanın gelmediğine dikkat çekerek, “Ülkemizde kadınlar, çocuklar hiçbir yerde güvende değil. Ölen bebeklerin hesabını kim verecek?” diye sordu.

CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Yenidoğan bebek ölümlerine ilişkin yaşanan vahim olayla ilgili yaptığı açıklamada; her gün kadınların, çocukların öldürüldüğü Türkiye’nin para için bebeklerin öldürülmesi utancını da yaşadığına vurgu yaptı.
Para için 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan bebek çetesinin makamında savcıyı tehdit ettiği iddialarına işaret eden Başkan Baran, şunları söyledi: “Ülkemizde kadınlar, çocuklar hiçbir yerde güvenli değil. Böyle bir skandal sonrası hükümetin istifa etmesi gerekir. Sağlık Bakanının istifa etmesi gerekirdi. Ama ne bir özür ne bir istifa gelmedi.  Ölen bebeklerin vebali kimin üstüne? Ölen bebeklerin hesabını kim verecek?”
Başkan Baran, CHP’nin olayları araştırmak üzere bir heyet görevlendirdiğini anımsatarak, “Partimiz bu skandalın takipçisi olacaktır” dedi.