Cumhuriyet Bayramı Gaziemir'de coşkuyla kutlanacak

Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, yüzlerce kişinin harmandalı oynayacağı Harmandalı Gösterisi ile başlayacak. Cumhuriyet Korteji ile devam edecek kutlamaların finalinde ise Ceylan Ertem’in sahne alacağı konserle, bayram coşkusu zirveye ulaşacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gaziemir Belediyesi’nin düzenleyeceği bir dizi etkinlikle, büyük bir coşkuyla kutlanacak. Belediyenin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 101. yılında düzenleyeceği kutlama programı, yüzlerce Gaziemirlinin aynı anda dans edeceği Harmandalı Gösterisi’yle başlayacak. 29 Ekim günü Festival Alanı’nda yapılacak gösteri saat 14.00’te başlayacak.

Gaziemir’de bayram coşkusu, Cumhuriyet Korteji ile devam edecek. Gaziemir Belediyesi önünden saat 19.30’da başlayacak korteje katılan yurttaşlar, Türkan Saylan Caddesi üzerinden Festival Alanı’na kadar yürüyecek. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşınacağı kortejde Gaziemirliler, bando eşliğinde marşlar söyleyerek bayram coşkusu hep birlikte yaşayacaklar.

Kortej yürüyüşünün ardından bayram coşkusu, Ceylan Ertem’in sahne alacağı konserle zirveye ulaşacak. Festival Alanı’nda yapılacak konser, saat 20.30’da başlayacak. Sevilen sanatçı, binlerce hayranıyla birlikte şarkılarını seslendirecek.

Başkan Işık’tan davet
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Özgürlüğümüzün, adaletin, eşitliğimizin ve bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyetimizin ilanının 101. yılını hep birlikte büyük bir gururla kutlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi en büyük bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı