SANAT RÜZGARI TÜRKİYE'Yİ SARIYOR: 16 ŞEHİRDE BÜYÜK BULUŞMA

 

SEÇKİNHABERTV-Türkiye’nin en köklü sanat merkezlerinden Galata Sanat Merkezi, Türkiye genelinde düzenleyeceği oyunculuk atölyeleriyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir, Manisa, Denizli, Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Gaziantep, Malatya, Van, Erzurum, Konya ve Bursa gibi 16 şehirde eş zamanlı olarak başlayacak atölyeler, Türkiye’nin dört bir yanında sanatsal bir rüzgar estirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamlı projede, sektörün öncü isimleri hem İstanbul’da hem de Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde genç yeteneklerle birebir çalışma fırsatı bulacak. Ünlü oyuncular ve sanat profesyonelleri, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmak isteyenlerle doğrudan etkileşim içinde olacak ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacak.

Genç Sanatçılar Ünlü İsimlerle Buluşuyor

Toplamda 8 ay sürecek olan bu dev atölye çalışmasında, Ezel Akay, Derya Alabora, Ayşen İnci, Bülent Emrah Parlak, Hakan Bilgin, Ahmet Kürşat Öcalan ve Yasemin Öztürk gibi tiyatronun dev isimleri bir araya geliyor. Tümay Özokur gibi sektörel anlamda deneyimli cast direktörleri, genç yeteneklere sektörde doğru adımlar atma konusunda rehberlik edecek. Ayrıca, pantomim sanatçısı Tuba Eskicioğlu, müzikal yönetmeni Taner Tunçay, tiyatro yönetmeni Tamer Can Erkan, oyun yazarı Elçin Gürler ve hukukçu-akademisyenler de programa katkı sağlayarak çok yönlü bir eğitim sunacak.

Sanatın Yıldızları Anadolu’da

Galata Sanat Merkezi kurucusu Kubilay Ergül ve tiyatrocular Elçin Gürler ile İlayda Mine Çopur tarafından organize edilen bu çalışma, özellikle Anadolu’da genç yetenekleri keşfetmeyi ve onları sanat dünyasına kazandırmayı amaçlıyor. Proje; Denizli'deki 6 Sahne, Eskişehir'deki B.O.M Art, Erzurum'daki Medya Sanat Evi, Bursa'daki Red The Company, Ankara'daki Asa Ankara Sanat Atölyesi gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki önemli sanat kurumlarıyla iş birliği yaparak hayata geçirilecek. Ayrıca İstanbul’da Beylikdüzü Diyalog Sanat ve Bakırköy Akademi Z projeyi destekleyen kuruluşlar arasında.

Sanata Yeni Bir Soluk Getiriyor

Bu büyük proje, Türkiye çapında tiyatro ve sahne sanatlarına olan ilgiyi canlandırmayı hedefliyor. Sanatın durağanlaştığı bölgelerde, genç yetenekleri sahne sanatlarıyla tanıştırmayı ve onlara kariyer yolunda önemli adımlar attırmayı amaçlıyor. Sinema ve sahne sanatlarının duayenleriyle birebir çalışma fırsatı sunan bu atölyeler, katılımcılara hem sanatsal hem de teknik açıdan donanımlı olma imkanı sağlıyor. Program, sadece oyunculuk değil; ses ve ışık teknolojileri, dekor tasarımı, oyun yazarlığı gibi farklı alanlarda da eğitimler sunarak çok yönlü bir deneyim vaat ediyor.

Katılımcılar, yerel sanat ekipleri oluşturarak kendi projelerini hayata geçirme ve dijital dünyada daha görünür olma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca bu eğitimler, hukuki, ticari ve akademik bilgilerle zenginleştirilerek sektöre dair tüm dinamiklerde rehberlik sunacak.

Galata Sanat Merkezi, bu dev projeyle sanatın kalbi olan İstanbul'dan Anadolu’ya bir köprü kurarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekleri sanat dünyasına kazandırmayı hedefliyor. Kültürel ve sanatsal gelişim için büyük bir adım olan bu proje, eş zamanlı olarak 16 şehir, 21 lokasyonda hayata geçirilecek ve genç yeteneklere eşsiz bir eğitim deneyimi sunacak.