DEMOKRASİ ZAMANI PARTİSİ (DEZA-PAR) ANTALYA’DA İMZA KAMPANYASINA DEVAM EDİYOR!



SEÇKİNHABERTV- Demokrasi Zamanı Partisi-DEZA-PAR, 20 Mayıs 2024 tarihinde aldığı karara uygun olarak bir yıl boyunca ülke genelinde Zazacanın bağımsız bir dil olarak tanınması ve MEB müfredatında yer alması için mücadele ediyor. Aynı zamanda TRT Zazaki kanalının açılmasına yönelik taleplerini dile getiren DEZA-PAR, bu doğrultuda başlattığı imza kampanyasını Antalya’da sürdürüyor.

Parti yetkilileri, Valilikten alınan izin doğrultusunda başlattıkları imza kampanyasının Antalya’daki faaliyetleri sırasında emniyet güçleri tarafından stantlarının kaldırılması üzerine sert bir açıklama yaptı. DEZA-PAR Eş Genel Başkanı Hüseyin Özdağ, yaşanan olayı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“DEMOKRATİK TALEPLERİMİZ ENGELLENEMEZ!”
"Zazacanın bağımsız bir dil olarak tanınması ve ülke genelinde eğitim müfredatına dâhil edilmesi, kültürel zenginliğimizin bir parçasıdır. Antalya’da başlattığımız imza kampanyamıza Valilikten izin almamıza rağmen, son anda izinlerin iptali ve stantlarımızın emniyet güçlerince kaldırılması kabul edilemez bir durumdur. Bu müdahale, demokratik haklarımızı kullanmamızın önüne geçme çabasıdır ve kararlılığımızı asla zayıflatmayacaktır. Halkımızın desteğiyle bu kampanyayı sürdürecek, Zazaca için mücadelemizi her alanda devam ettireceğiz."

“ANTALYA’DA İMZA KAMPANYAMIZ DEVAM EDECEK!”
Özdağ, Antalya’daki imza kampanyasının en az 15 gün daha devam edeceğini belirtti:
"İmza kampanyamızı yalnızca Antalya’nın merkezinde değil, ilçelerde ve beldelerde de sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreçte halkımızın yoğun ilgisi ve desteği, bizlere güç katıyor. Antalya halkına çağrımız; bu haklı mücadelede yanımızda olmalarıdır. Zazacanın bağımsız bir dil olarak tanınması ve TRT Zazaki kanalının açılması, sadece bir dilin değil, aynı zamanda bir kültürün korunması anlamına gelmektedir."

HAYALİMİZ: EŞİTLİKÇİ BİR TOPLUM
“Bizler, Türkiye’nin tüm halklarını, dillerini ve kültürlerini eşit şekilde kucaklayan bir toplumu hayal ediyoruz. Zazaca için verdiğimiz bu mücadele, ülkemizin çok kültürlü yapısına saygı göstergemizdir. Bu mücadelede başta Zaza halkımız olmak üzere, tüm halklarımızdan omuz omuza destek bekliyoruz,” diyen Özdağ, kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Demokrasi Zamanı Partisi-DEZA-PAR olarak imza kampanyasının engellenmesine yönelik her türlü müdahaleye karşı hukuk mücadelesi başlatılacağını da belirten Özdağ, halkın demokratik taleplerine duyulan saygının önemine vurgu yaparak; "Hiçbir güç, Zazaca ve Zaza kültürünün haklı mücadelesine engel olamayacaktır," dedi.